Vicepreşedintele Casei Româno-Chineze, Jiang Xiaohua, trimis în judecată de procurorii DNA

Vicepreședintele Casei Româno-Chineze, Jiang Xiaohua, asociat și administrator al SC Ricky Impex SRL, a fost trimis în judecată vineri, în stare de libertate, alături de Shen Lan, asociat și administrator al aceleiași firme, precum și de societatea în cauză pentru evaziune fiscală de circa 2,5 milioane de euro.

„În perioada 2009-2011, inculpații Jiang Xiaohua și Shen Lan, în calitate asociați și de administratori ai SC Ricky Impex SRL, au evidențiat în documentele contabile date nereale privind cheltuielile, taxa pe valoare adăugată, deductibile și stornări de facturi care nu au la bază operațiuni reale. De asemenea, inculpații au omis, în parte, evidențierea operațiunilor desfășurate și a veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, provocând astfel, bugetului de stat, un prejudiciu de 10.851.046, 59 lei (cca. 2.500.000 euro)”, informează Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, activitățile infracționale s-au bazat pe relațiile comerciale pe care inculpații le-au avut cu firme interpuse, cu un comportament fiscal de „firme fantomă”, create în acest scop, prin intermediul cărora au importat diferite mărfuri, deși ei înșiși aveau legături directe cu furnizori externi, în special din China.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

„De asemenea, procurorii au mai propus față de inculpații Jiang Xiaohua și Shen Lan luarea măsurii controlului judiciar iar față de SC Ricky Impex SRL interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau de lichidare, interdicția inițierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social și interzicerea unor operațiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvența, cu excepția măsurilor de conservare”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata