Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, reţinut de DNA

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost reținut, marți seara, 12 mai, de procurorii DNA Timișoara, fiind acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată. El a fost prins marți în flagrant în timp ce primea mită.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, în dosar, a fost reținută și o rudă a acestuia, respectiv Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați miercuri Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că, în perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, Ionesie Ghiorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

„În schimbul sumei menționate, societatea administrată de omul de afaceri a fost favorizată de Ghiorghioni, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. În perioada 7 ianuarie — 6 aprilie 2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, Ionesie Ghiorghioni, printr-un intermediar — inculpatul Adrian Ghiorghioni, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro„, se arată în comunicat.

Procurorii susțin că, pentru ajutorul acordat, Adrian Ghiorghioni a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii în valoare de cca. 1.900 lei.

„În 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în 31 decembrie 2014”, se mai spune în comunicat.
Diferența de 20.000 lei a fost remisă marți lui Ionesie Ghiorghioni, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticoruptie și a Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata