Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, a demisionat din funcţie

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Tiberiu Balint, cercetat de procurorii DNA într-un dosar cu mai multe capete de acuzare, și-a înaintat demisia din funcție, acesta afirmând luni că dorește să-și dovedească nevinovăția, fără să existe suspiciuni că ar putea influența negativ această anchetă.

Demisia a fost înaintată președintelui Consiliului Județean Hunedoara în cursul zilei de 5 decembrie, Balint solicitând eliberarea din funcția de vicepreședinte al instituției și din cea de consilier județean începând cu data de 11 decembrie.

„În urma evenimentelor neplăcute în care am fost implicat în cursul ultimelor zile și pentru a-mi dovedi nevinovăția, fără a exista suspiciunea că pot influența negativ ancheta care este în curs de desfășurare, am decis ca începând cu data de 11.12.2014 să demisionez atât din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și din cea de consilier județean ales”, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES de către vicepreședintele Tiberiu Balint.

Acesta este anchetat de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (patru acte materiale) și spălare de bani, în forma instigării.

În același dosar mai sunt anchetate alte patru persoane, între care și președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, acesta din urmă fiind acuzat de procurorii DNA de fapte de corupție.

Moloț este acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării (două infracțiuni), conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

Anchetatorii susțin că, începând cu 2010, Mircea Moloț a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți controlate de către ginerele său, Robertto Patrick Venter, și de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

Balint și Moloț sunt cercetați de procurorii DNA în stare de libertate, sub control judiciar.

Tiberiu Balint este președintele organizației PNL Deva, iar Mircea Moloț este președintele filialei județene PNL Hunedoara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata