Victimele boom-ului imobiliar: „Am rata la bancă 9.000 euro pe lună şi nu pot să închiriez clădirea nici cu 5.000 euro”

Familia lui Sorin Palos a demarat in 2007 o investitie imobiliara: o cladire de birouri micuta pe Pache Protopopescu. La acea data, doreau sa inchireze cladirea cu 12 euro pe mp. Acum, cladirea finalizata in 2009 este goala, iar proprietarii nu reusesc sa o inchirieze nici cu 5.000 euro pe luna.

Rata la banca este 9.000 euro pe luna, noi vrem acum sa inchiriem cu 5.500 euro. Chiar daca s-ar inchiria tot mai trebuie sa bagam mana in buzunar ca sa achitam ratele creditului”, a spus Sorin Palos.

Un alt investitor a finalizat, tot in 2009, o cladire in zona Gradina Icoanei, spatiul de la demisol si parter era destinat unui restaurant si cele 3 etaje spatiilor de birouri. Ceva mai norocos, acest investitor a inchiriat totusi un etaj din cladire, restul insa sunt goale de peste un an, scrie Dailybusiness.ro.

Cladirea Pipera Business Tower a stat goala mai bine de un an si abia in 2010 dezvoltatorii au reusit sa inchirieze o suprafata considerabila din turnul de birouri. De altfel, in Pipera este si cea mai mare rata de neocupare a spatiilor de birouri din Capitala, in jur de 40%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata