Victimele din Europa ale lui Madoff îşi recuperează banii

Circa 720.000 de investitori europeni înşelaţi de Bernard L. Madoff, artizanul celei mai mari fraude din istorie, au ajuns la un acord cu băncile lor pentru a recupera o sumă de 12,6 miliarde de euro, informează cotidianul The New York Times.

Înţelegerea include circa 80% dintre clienţii reprezentaţi de firme de avocatură. Aceşti clienţi şi-au investit banii în produsele lui Madoff prin intermediul băncilor europene şi, prin urmare, nu pot beneficia de fondul de compensaţii prevăzut în SUA.
Javier Cremades, fondatorul Cremades & Calvo¬Sotelo, firmă de avocatură din Madrid şi care reprezintă o sută de clienţi spanioli şi latino-americani afectaţi direct de fraudă, spune că cifra convenită acoperă în proporţie de 100% banii investiţi iniţial, însă fără dobândă.

Această formulă a fost acceptată în urmă cu un an şi de clienţii mici ai Băncii Santander, reprezentaţi de Cremades, care au pierdut 2,330 miliarde de euro în urma fraudei. Bernard Madoff ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 150 de ani de închisoare pentru cea mai mare fraudă financiară din istorie, care a provocat pierderi de 35,570 miliarde de euro. Bernard I. Madoff Investment Securities LLC, compania condusă de Bernard Madoff, avea clienţi de toate categoriile de la cele mai mari bănci internaţionale la soc ietăţile angajate să administreze averea unei singure familii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata