Victor Ciorbea va depune jurământul în circa o săptămână – zece zile

Victor Ciorbea a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că va depune jurământul pentru funcția de Avocat al Poporului în circa o săptămână – zece zile, după ce se va suspenda din avocatură.

„Sunt unele aspecte care ar putea fi supuse interpretărilor. Sigur, sunt tot soiul de termene prevăzute în diverse legi privind incompatibilitățile și conflictul de interese. Pentru a nu da prilejul cuiva să spună că există cea mai mică posibilitate de interpretare, voi depune jurământul și îmi voi începe efectiv mandatul după ce voi lichida absolut orice posibilitate de interpretare. Asta înseamnă circa o săptămână, maximum 10 zile. Sunt într-o fundație, în conducerea ei, în conducerea unei asociații, adică niște mărunțișuri. Evident că sunt avocat, trebuie să mă suspend din avocatură. Toate aceste demersuri vreau să le fac înainte de depunerea jurământului pentru a fi cu toate la zi”, a afirmat Ciorbea.

El a spus că a fost surprins de gestul liberalilor de a părăsi plenul.

„Nu vreau să comentez. Am înțeles că erau supărați pe alte proceduri. Am fost surprins, cel puțin conducerea mi-a promis că vor fi prezenți și că mă vor susține și vota. Probabil supărările astea în Săptămâna Mare sunt multiple”, a afirmat Ciorbea.

Victor Ciorbea a fost validat marți de plenul Parlamentului pentru a conduce instituția Avocatul Poporului, cu 306 voturi pentru și două împotrivă.

Ciorbea a fost singurul candidat pentru această funcție și a fost propus de grupurile parlamentare ale PSD.

El a primit raport favorabil din partea Comisiilor juridice reunite, care l-au audiat luni.

Mandatul lui Victor Ciorbea la conducerea instituției Avocatul Poporului este de 5 ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata