Victor Costache, despre spitalele regionale: Toate trei au aviz de construcție și de mediu

Victor Costache a anunțat, miercuri, că proiectele pentru spitalele Regioanle de la Iași, Cluj și Craiova au deja avizele de construcție și mediu și că până la începutul lunii februarie 2020 vor avea contracte de finanțare semnate. Ministrul Sănătății a mai spus că licitația va avea două faze.

„Datele sunt clare. Vestea bună este că toate cele trei proiecte au aviz de construcție și de mediu. Nu există litigii. Ieri s-a finalizat încărcarea pentru proiectul de la Cluj. În octombrie a fost încărcat proiectul pentru Spitatul Regional de la Iași, care este și cel mai avansat, iar la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie vom finalizarea încărcarea pentru Craiova.Practic 15 decembrie se va semna primul contract de finanțare al spitalului de la Iași, urmând că la sfârșitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie să se semneze Cluj și cel târziu la începutul lui februarie pentru Spitalul Regional din Craiova”, a precizat ministrul Sănătății Victor Costache, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban ce sistem de licitație va alege pentru spitalele regionale, Costache a răspuns: „Recomandarea de la Comisia Europeană a fost de dezvoltare în două faze. Prima fază de proiectare și o a doua fază de execuție. Ca și termene previzionăm semnarea contractelor pentru proiectare iunie Iași, iulie Cluj și septembrie Craiova, după care se va intra într-o fază de un an conform termenelor legale de proiectare, iar apoi faza a doua de execuție”.

„Mi-ar plăcea să vă coordonați cu ministrul Fondurilor Europene, pentru a nu pierde finanțarea pe care ne-o pune la dispoziție Uniunea Europeană”, a încheiat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata