Victor Ponta: Decizia BPN este ca Mircea Geoană să tacă 6 luni, dacă nu va fi dat afară din PSD

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni (16 august 2010) ca, timp de 6 luni, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să nu mai aibă poziţii publice contrare partidului şi, dacă nu va respecta această decizie, va fi exclus din PSD, a anunţat preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta.

El a adăugat că Mircea Geoană a acceptat această decizie, care a fost luată în unanimitate. „Am discutat poziţia dlui Mircea Geoană faţă de conducerea PSD. Prin decizia BPN, şi dl Geoană a acceptat, timp de şase luni, să nu mai aibă poziţii publice faţă de direcţiile pe care PSD le are sau nu”, a spus Ponta. Potrivit acestuia, membrii BPN „au stabilit în unanimitate”, că, în condiţii dificile pentru ţară, PSD nu poate avea două direcţii.

„PSD nu poate avea două direcţii, două volane diferite: una a BPN, care este legitimă, şi una a domnului Geoană. Această decizie are foarte clară şi sancţiunea care va fi aplicată, pe care dl Geoană o primeşte dacă încalcă decizia…
În speranţa că şi ceilalţi colegi vor accepta acest lucru, PSD are nevoie de o decizie unitară”, a spus Ponta. El a subliniat că, dacă Mircea Geoană va continua să aibă poziţii publice contrare partidului, va pleca din PSD.

Conducerea BPN a decis, totodată, că PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. „Şi vreau să lămurim aceasta, odată pentru totdeauna, dacă mai era necesar. Decizia de azi era de a menţine deciziile anterioare. Nu facem revocarea dlui Geoană, interesul partidului e mai important”, a precizat Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata