Victor Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 pe lista temelor de discuţii în iunie cu FMI, CE şi BM

Premierul Victor Ponta susține că reducerea contribuției de asigurări sociale (CAS) la angajator se află în topul listei subiectelor care vor fi abordate în cadrul întâlnirii de la începutul lunii iunie cu delegația Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Acesta a declarat, luni seară, la postul de televiziune România TV, că măsura va fi adoptată într-un „moment pozitiv pentru economia românească”.

Șeful Guvernului a arătat că în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creștere economică de 3,2%, iar „exporturile cresc în fiecare trimestru”. „Singura cerință a mediului de afaceri, pentru a continua să investească, să creeze locuri de muncă, este reducerea taxării pe forța de muncă. Problema României, ca și a întregii Europe de astăzi, dar cred și a Statelor Unite și a întregii lumi dezvoltate este că, peste 20 de ani, dacă nu reușim să creăm locuri de muncă pentru noile generații care să plătească contribuții la pensii, la un moment dat ne vom sufoca. Dacă mergem în ritmul actual în toată Europa, doamnei Petrescu (ministrul de Finanțe, n.r.), domnului Voinea (ministrul pentru Buget, n.r.) și mie nu va mai avea cine să ne plătească pensiile peste 20 și ceva de ani”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a arătat că reducerea CAS la angajator poate fi compensată cu creșterea încasărilor la bugetul de stat, reducerea unor cheltuieli sau atragerea de noi venituri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata