Victor Stănculescu face o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei

Fostul general Victor Stănculescu a înaintat Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

La primul termen de miercuri (24 februarie 2010) al procesului, instanţa a decis efectuarea unei expertize medicale, după ce avocatul fostului general a declarat că acesta suferă de alte boli decât cele luate în discuţie la prima expertiză. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru 24 martie. În mai 2009, Tribunalul Militar Bucureşti a dispus ca Stănculescu să fie eliberat din penitenciar, pentru o perioadă de un an, pentru a-şi rezolva problemele medicale.

Fostul general a stat doar trei luni în libertate, deoarece Curtea de Apel Militară Bucureşti a anulat, pe 18 septembrie 2009, decizia de întrerupere a executării pedepsei, astfel încât Stănculescu s-a întors la Penitenciarul Jilava.
Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicină Legală finalizat în decembrie 2008, Victor Atanasie Stănculescu are mai multe afecţiuni, asociate şi cu vârsta înaintată, care generează un risc permanent de decompensare a echilibrului biologic.

Citeste si:  Universitatea din Iaşi, creatoare de istorie şi de mari gânditori şi actori în viaţa publică românească

De aceea, trebuie să urmeze tratamentul medicamentos şi se impune o monitorizare medicală permanentă şi asigurarea unui regim igieno-dietetic. Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner