Videanu: Analizăm reducerea cotei unice la 10%. Boc: Să lăsăm scenarita

– În cadrul şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional al PDL, liderii partidului au discutat despre posibilitatea micşorării cotei unice de la 16% la 10%, concluzia fiind că se va face o analiză în Guvern pentru a stabili oportunitatea acestei măsuri. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a confirmat, marţi, pentru Gândul că există această intenţie.

„Da. Este în analiză„, a răspuns Videanu la întrebarea dacă PDL analizează posibilitatea micşorării cotei unice la 10 procente. Câteva ore mai târziu, cu ocazia unei conferinţe de presă privind situaţia din zonele inundate, premierul Emil Boc a negat existenţa unei astfel de analize şi chiar a discuţiilor în acest sens, informează Gândul.

Ce avem în vigoare aceea există. În rest, altceva nu există. Să lăsăm partea asta de scenarită şi de a lucra pe tot felul de lucruri, să nu mai ştie stânga ce face dreapta”, a declarat premierul, întrebat fiind dacă în BNP al PDL s-a discutat şi despre această variantă.

Varianta reducerii cotei unice la 10% a fost prezentată la începutul lunii mai şi de omul de afaceri Dinu Patriciu, care a cerut atunci şi reducerea TVA până la 15%.

Economiştii contactaţi de Gândul  consideră că statul nu îşi poate permite în acest moment o eventuală reducere a cotei unice de la 16% la 10%. Dacă va adopta această măsură, Guvernul va pierde încasări de circa 1,3 miliarde de euro la bugetul statului în fiecare şase luni de aplicare.

cota unicaEmil Bocmasuri crizareducere cota unicaVideanu
Comentarii (0)
Adaugă comentariu