Videanu: „Băieţii deştepţi” din energie s-au „înverzit” şi au trecut la eoliene

19

– Celebrii „băieţi deştepţi” din domeniul energetic au ţinut pasul cu tehnologia. Ministrul Adriean Videanu spune că nu va sprijini „speculanţii” cu proiecte eoliene, informează Gândul

.
România nu-i va sprijini pe speculatorii din domeniul energiei regenerabile care vând proiecte către alţi investitori, a avertizat ieri ministrul Economiei, Adriean Videanu.

„Vă invit la proiecte care îşi demonstrează viabilitatea. Toate instituţiile statului vor sprijini producţia de energie regenerabilă, dar unele proiecte au, din cauza birocraţiei, mici sincope. Vom susţine necondiţionat energiile regenerabile, dar în anumite limite rezonabile care să asigure siguranţa sistemului”, a spus ministrul.

România are solicitări pentru construcţia unor capacităţi de 23.000 MW în turbine eoliene, cantitate mult prea mare în raport cu capacităţile de preluare în sistem a energiei produse astfel. Solicitările depăşesc chiar şi capacitatea energetică totală pe care o are România în momentul de faţă, de 23.000 MW.

„Este evident că nu va putea să se dezvolte o astfel de capacitate. Nu vom sprijini speculanţii, adică pe cei care vând proiecte investitorilor. Să vină investitorii”, a spus Videanu.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News