Videanu: Măsura concediului fără plată nu se mai aplică în 2010

– Bugetarii nu vor mai fi obligaţi să intre în concediu fără plată anul acesta. Asigurarea a venit din partea ministrului Economiei, Adriean Videanu.

.
Potrivit ministrului Economiei, măsura nu mai este necesară în condiţiile în care s-a stabilit că salariile bugetarilor vor fi îngheţate în 2010.

„Concediul fără plată a fost o soluţie conjuncturală, dar nu va mai continua în 2010. Îngheţarea salariilor face ca acest lucru să nu mai fie necesar”, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Realitatea TV, în emisiunea România politică.

Mai mult, spune Videanu, chiar dacă salariile vor îngheţa în 2010, „semnele de relansare economică încep deja să se vadă”. „Producţia industrială a început să dea semne de creşteri”, a spus, optimist, Videanu.

Totodată, Videanu a negat zvonurile potrivit cărora dacă nu se concediază 100.000 de bugetari până în septembrie, FMI impune, ca alternativă, creşterea TVA-ului la 21%. „Sub nicio formă. Vreau să dezavuez toate aceste scăpări. Singurul lucru pe care Fondul îl solicită este restructurarea cheltuielilor publice”, a explicat ministrul.

Citeşte mai departe pe REALITATEA.NET

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata