Videanu nu va primi fonduri europene pentru Marmosim

– Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, i-a transmis lui Adriean Videanu, răspunzând scrisorii acestuia din urmă, că în principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care să acceseze fonduri europene, informează România Liberă.

.

Adriean Videanu a cerut, într-o scrisoare trimisă CE, opinia comisarului european pentru dezvoltare regională despre intenţia firmei Marmosim, al cărei proprietar este, de a lua fonduri UE printr-un program operaţional la care Ministerul Economiei este autoritate de management.

„Circumstanţele pe care vreau să vi le aduc în atenţie sunt legate de faptul că Marmosim intenţionează să aplice pentru înscrierea în program, în timp ce eu, ca persoană fizică, sunt proprietarul/acţionarul majoritar al acesteia”, arată Videanu în scrisoarea adresată comisarului european.

După ce a aflat opinia lui Hahn, ministrul Videanu a declarat  că a renunţat la ideea ca Marmosim să acceseze fonduri europene, „pentru a evita orice comentariu cu putinţă legat de acest lucru”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata