Videanu: „Observatorul Preţurilor”, platformă de informare şi de reglare a pieţei

„Observatorul Preţurilor” va fi o platformă corectă de informare a opiniei publice în ideea a stopa tendinţele de abuz într-o perioadă mai dificilă, dar care va oferi şi posibilitatea autorităţilor de a interveni, a declarat marţi, 20 iulie, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, la un post privat de televiziune.

„Acest proiect este un element suplimentar de reglare a pieţei şi de stopare a tentativei de abuz. Preţurile vor fi afişate pe Internet, dar şi prin structurile de protecţie a consumatorului. Un consultant al ANPC va studia evoluţia preţurilor în piaţă pentru veridicitatea informaţiei, astfel încât să se practice o concurenţă loială în comerţul cu amănuntul”, a precizat Videanu.

Acesta a spus că, deocamdată, nu are o evaluare a costurilor implementării acestui proiect, menţionând că va fi un serviciu contractat prin licitaţie publică şi pentru care nu se va crea niciun post în plus .

‘S-ar putea să coste Guvernul bani în plus, dar nu avem evaluarea. S-ar putea să facem aceasta doar cu protecţia consumatorilor şi să nu coste nimic’, a subliniat Videanu, adăugând că ‘acest ‘Observator al preţurilor’ a funcţionat extraordinar în Grecia, în condiţiile în care, la numai trei luni de la introducere, preţurile au scăzut cu 7 procente”.

Potrivit sursei citate, prin introducerea acestui proiect statul nu va interveni în politica comercială a societăţilor, fiind doar o măsura administrativă care grăbeşte piaţa să se poate regla.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei a anunţat că intenţionează să înfiinţeze un „Observator al preţurilor”, prin intermediul căruia va monitoriza evoluţia preţurilor pe piaţă, ca urmare a majorării TVA.

Ministrul Economiei susţine, marţi, la ora 14.00, o conferinţă de presă pentru prezentarea proiectului de înfiinţare a ‘Observatorului Preţurilor’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata