Videanu: producătorii de energie şi gaze naturale nu vor majora tarifele

Producătorii de energie şi gaze din România nu vor majora preţurile anul acesta, a declarat joi, la un post privat de televiziune, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

‘Din punct de vedere al producătorilor de gaze şi energie nu vom creşte preţurile. În privinţa costurilor la populaţie nu mă pot pronunţa. Ar fi o imixtiune în treburile unei agenţii independente (Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei n.r) şi ne putem trezi cu un infrigement pentru că un ministru se amestecă în treburile unei agenţii independente‘, a explicat Videanu.

Acesta a subliniat că, în ceea ce priveşte gazele naturale, anul acesta coşul de gaze va fi acelaşi, import-intern, ca şi anul trecut şi că, din punct de vedere al gazelor livrate populaţiei pentru producerea agentului termic pentru această iarnă marja va fi aceeaşi ca şi anul trecut.

‘Facem un efort extraordinar ca pentru iarnă coşul să nu fie diferit faţă de cel de anul trecut….Gazele de import, în 2008, au reprezentat 33,7 la sută în coşul livrat către populaţie, iar anul acesta va fi 20 la sută, la fel ca şi anul trecut’, a mai spus Videanu.

cosul de gazegaze de importgaze naturalepreturi energieproducatori de energie
Comentarii (0)
Adaugă comentariu