VIDEO/Apariție inexplicabilă pe cerul României. Fenomene similare au fost înregistrate în toată lumea

Asociația pentru Studierea Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN) deține ultimele filmări cu apariții inexplicabile pe cer în România. Este vorba despre un video făcut în Delta Dunării pe 3 octombrie 2017. Interesant este faptul că apariția a fost filmată și din Odesa, în aceeași seară.

Dan Farcaș, președintele ASFAN, spune că aparițiile fac parte dintr-o serie de evenimente de acest tip care au fost înregistrate în ultimele cinci luni în toată lumea.

Dosarul ASFAN despre fenomenul din octombrie are titlul: 171003 Delta Dunării.

”În seara de 3 octombrie 2017, un grup de pasionaţi de pescuit, aflaţi în Delta Dunării, au fost martorii, timp de câteva zeci de minute, unui fenomen luminos. Au reușit să înregistreze câteva cadre. Interesant este că, în aceeași seara, un fenomen asemănător, dacă nu cumva exact același, a fost filmat și în Odessa. Apariția seamănă cu cea dintr-o filmare făcută în Deltă acum mai bine de zece ani. Luminile erau independente, întrucât nu păstrau riguros formația, dar rămâneau grupate. Este puțin probabil să fi fost lampioane chinezești, deoarece acestea nu stau zeci de minute, aproximativ în același loc”, spune oficial ASFAN despre acest eveniment.

Proiect secret de studiere a fenomenelor OZN

În acest context, matematicianul Dan Farcaș, președintele ASFAN, ne-a explicat că pe cerul României, dar și al altor țări europene au fost văzute numeroase fenomene aeriene spectaculoase în ultimele luni. Întâmplător, în octombrie, atunci când au fost făcute filmările menționate, a avut loc în Statele Unite ale Americii o dezvăluire ufologică.

Este vorba despre un articol din The New York Times care a dezvăluit că Pentagonul a cheltuit 22 de milioane de dolari, între 2008 și 2012, în cadrul unui așa-numit „Program de identificare a amenințărilor aviatice avansate” (Advanced Aviation Threat Identification Program – AATIP), menit de fapt să studieze fenomenul OZN. Asta în ciuda faptului că, oficial, Statele Unite au negat că ar fi interesate de acest subiect.

S-au investit bani pentru a cerceta ceva ce, oficial, nu exista

”De aproape 50 de ani, toate structurile guvernamentale din SUA au negat că ar avea vreun interes față de aceste apariții. Iată că acum a ieșit la iveală nu doar că un astfel de interes a existat mereu, dar și că s-au găsit bani pentru un proiect în acest sens, bani de care, până în acest moment, n-a știut nimeni în afara celor direct implicați”, ne-a spus Dan Farcaș.

Nick Pope, care a fost responsabil de investigațiile OZN făcute de Ministerul britanic al Apărării din 1991 până în 1994 (și ele secrete la vremea lor), a declarat: „Este o revelație extraordinară, nu în ultimul rând pentru că vine în contradicție cu numeroasele refuzuri pe care guvernul american le-a emis anterior, când a fost întrebat despre acest subiect și despre implicarea sa în el”.

”Azi știm că militarii americani au rămas interesați de fenomenul OZN și în anii următori, chiar dacă acest interes a fost negat sistematic față de marele public. Putem prin urmare înțelege surpriza generală când, acum, Pentagonul nu doar că admite că fenomenul OZN există și că militarii sunt interesați în înțelegerea lui, dar recunoaște chiar că a avut, relativ recent, un proiect finanțat în acest sens”, ne-a mai spus Dan Farcaș.

În momentul de vârf al proiectului, lucrau la el 46 de cercetători care scriau rapoarte și analizau datele provenite de la Armată. Echipe de răspuns rapid erau expediate prompt la locul evenimentelor OZN semnalate. Timp de cinci ani, proiectul a primit în total 22 de milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata