Vila unui vameş din Giurgiu s-a transformat în mănăstire

– 750.000 de euro este preţul plătit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vameş. Afacerea a fost perfectată în urmă cu trei ani, iar preţul imobilului a fost umflat de trei ori. Vila s-a transformat într-o mănăstire de lux unde-şi fac veacul patru măicuţe. Ulterior, tot aici şi-a stabilit reşedinţa şi Preasfinţitul Ambrozie.

.
Pentru că nimic nu e prea scump atunci când e vorba de confortul acestuia, în curtea mănăstirii au fost aduse şi trei căprioare. Reprezentanţii patriarhiei susţin însă că în vila din Giurgiu se trăieşte după principiul austerităţii şi nu al huzurului.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun că imobilul a fost cumpărat cu acordul adunării eparhiale a episcopiei Giurgiului într-un mod cât se poate de legal. Banii pentru mănăstirea din vilă sunt fondurile proprii ale episcopiei, care reprezintă vânzări de lumânări sau donaţii ale credincioşilor.

Pe lângă reşedinţa amintită, Episcopia Giurgiului mai deţine un teren intravilan, două autotursime Skoda Octavia, o maşina de teren Land Rover şi, perla coroanei, un Hummer.

Când vine vorba despre căprioare sau despre piscină, feţele bisericeşti încearcă o „manevră” de scăpare.  Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susţine că piscina este de fapt „o groapă betonată în care se creşte peşte pentru consumul mănăstirii”.

Sursa: Realitatea.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata