Vincenzo Cesarano, lider al Camorrei arestat în România, va fi predat autorităţilor italiene

 

Curtea de Apel București a dispus vineri ca Vincenzo Cesarano, lider al mafiei italiene Camorra, arestat în România pe 16 mai, să fie predat autorităților italiene.

Vicenzo Cesarano face obiectul unui mandat internațional de arestare emis pe 26 aprilie 2012 de Tribunalul din Napoli, pentru a fi judecat pentru escrocherie și fraude.

Curtea de Apel București a prelungit vineri cu 30 de zile mandatul de arestare pe numele mafiotului, autoritățile române având la dispoziție o lună pentru a-l preda în Italia.

În decizia judecătorilor români se arată că Cesarano și-a dat consimțământul să fie predat în Italia.

Membru de frunte al Camorrei, ramura napolitană a Mafiei italiene, Vicenzo Cesarano a fost reținut pe 16 mai la Călărași, într-o operațiune comună a poliției din România și Italia, care a implicat de asemenea Interpolul.

După arestarea mafiotului, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, declara operațiunea ca „un alt rezultat important al acțiunii statului împotriva crimei organizate”.

Alfano l-a descris pe mafiotul capturat ca unul dintre „cei mai periculoși fugari” din Italia, în timp ce mass-media din Peninsulă a raportat că Cesarano figura pe lista Ministerului de Interne cu cei 100 dintre cei mai căutați criminali. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata