Vinul lui Nikita Hrusciov, reprodus cu bani europeni de Florin Călinescu

20

Actorul Florin Calinescu va putea comercializa, din 2010, vinul de Atel, preferat de Hrusciov, dupa ce a beneficiat de aproape 1 milion de euro din fonduri europene, acordate pentru cultivarea pe 80 de hectare a vitei de vie in zona Atel – Richis, judetul Sibiu, o zona recunoscuta viticol, a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Stelian Iliu, directorul Directiei pentru Agricultura.

“Domnul Calinescu este actionar majoritar la SC Fulmed SRL Medias. Este unul din cei patru beneficiari ai Programului de reconversie si restructurare a plantatiilor viticole, cu fonduri UE.

Pâna acum a beneficiat de banii europeni pentru primele doua masuri si este in curs pentru a treia, adica instalare sistem de sustinere de 3.750 euro/hectar”, a precizat Iliu.

Acesta a mai declarat ca actorul Florin Calinescu, actionar majoritar la SC Fulmed SRL Medias, beneficiaza de un ajutor de 14.325 de euro/hectar.

Pentru ca a defrisat, a pregatit si a plantat vita-de-vie pe 80 de hectare, dupa mai bine de un sfert de secol in care cultura a fost lasata sa moara de localnici, Florin Calinescu va primi la final o subventie din partea UE in valoare de 1,1 milioane de euro.

Conform localnicilor, vinul de Atel a ajuns celebru in toata România si nu numai, unul dintre consumatori fiind chiar fostul lider comunist Nikita Hrusciov.

La APIA Sibiu s-au depus si aprobat trei dosare de subventii pentru reconversie la vita-de- vie in judetul Sibiu pe 175 hectare, valoarea totala a subventiilor fiind de peste 2,3 milioane euro.

Cel mai mare proiect ii apartine lui Florin Calinescu. Unul dintre proiectele care vor revitaliza cultura de vita-de-vie este cultivarea pe 50 de hectare de vita, cu 607.500 euro, bani europeni, de catre SC Agricola SA Dumbraveni.

Printre cei care au planuri individuale de reconversie vita-de-vie se mai numara S.C. Dafora Grup SA, cu 1,8 hectare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata