Din punct de vedere al consumului de alcool, prof. dr Vlad Ciurea a explicat ce efect are alcoolul asupra creierului și asupra organismului și care este băutura care poate fi consumată într-o cantitate decentă și care poate avea efecte benefice asupra sănătății.
La recomandarea renumitului neurochirurg, vinul roșu este recomandat pentru creier. Dar atenție! Doar atunci când este consumat cu măsură!
Astfel, prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat că este de preferat vinul cât mai închis la culoare, și dacă se poate, făcut din struguri românești.
În explicaţiile sale, ”Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu.
Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase.
Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Mai mult, medicul a mai vorbit și în trecut despre efectul alcoolului asupra organismului. Acesta a atras atenția că, la persoanele care consumă cantități mari de alcool, creierul se stafidește.
Aşadar, ”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.
În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical.
Mai mult decât atât, alcoolul afectează întregul organism.
În afirmaţiile sale, „Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.
Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.
Sursa: www.antena3.ro