Violenţă incredibilă: Şeful Poliţiei Piatra Neamţ bate o copilă de 14 ani chiar de 8 Martie – VIDEO

Comisarul-şef Cezar-Constantin Filip a abuzat cu violenţa nu numai de minoră, ci şi de funcţia pe care o deţine, căci în atribuţiile dumnealui nu intră interogarea sau anchetarea suspecţilor

– Noul Cod penal prevede audierea minorilor doar în prezenţa părinţilorsau a celor care îi au în îngrijire

 

Comisarul-şef Cezar-Constantin Filip, şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, a fost surprins pe camerele de supraveghere ale instituţiei în timp ce bate cu cruzime o fată de doar 14 ani. Ironia sorţii face ca această scenă de violenţă incredibilă să se petreacă nu numai în sediul unei poliţii municipale, care, teoretic, ar trebui să protejeze cetăţenii de astfel de abuzuri, ci şi chiar în data de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, în care, de obiecei, doamnele şi domnişoarele sunt tratate de poliţişti cu câte o floare.

Fata de 14 ani se numeşte Ana Maria Tănase, este cunoscută ca fiind o persoană activă în zona furturilor de buzunare şi se află în grija bunicilor, la care a fost abandonată de părinţii care nu sunt căsătoriţi.
La scenele de violenţă asistă pasiv subcomisarul Lucian Gabur, ofiţer de cercetare judiciară.

La finalul filmului realizat cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere video se derulează scenele, anterioare cronologic, ale sosirii celor doi poliţişti la „muncă”.

Conform unor surse din interiorul serviciilor de protecţie, înregistrările incriminatare au fost făcute dispărute din sistemul de supraveghere, însă ele au fost recuperate prin mijloace specifice.

De menţionat că audierea minorilor de către poliţişti se poate face, conform noului Cod Penal, doar în prezenţa părinţilor sau a celor care îi au în îngrijire. De asemenea, trebuie precizat că un şef de poliţie municipală nu are printre atribuţii prinderea şi audierea suspecţilor, ceea ce înseamnă că, o dată în plus, avem de a face cu un abuz.

Aşteptăm reacţia Poliţiei Române, care, se pare, nu mai tolerează cu uşurinţă situaţia creată la Piatra Neamţ de prezenţa interlopilor – aflaţi acum, în majoritate, după gratii în urma acestei schimbări de atitudine – şi nu ar trebui să tolereze nici mentalităţi primitive de felul acesta, mai ales la vârfuri ale intituţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata