Viorel Hrebenciuc: În dosarul în care sunt trimis în judecată nu este niciun leu prejudiciu

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a declarat vineri, 20 martie, la ieșirea din penitenciar, că se aștepta să fie plasat în arest la domiciliu și a ținut să precizeze că nu există niciun leu prejudiciu în dosarul în care este cercetat cu privire la retrocedarea unor păduri.

„Singurul lucru pe care vreau să-l spun este următorul: ați vorbit în permanență despre un dosar în care este un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Vă spun acum că în acest dosar nu este niciun leu prejudiciu pentru statul român și rugămintea mea este să tratați acest subiect în acest context”, a spus Hrebenciuc.

El a afirmat că experiența nefericită a celor trei penitenciare în care s-a aflat timp de cinci luni este una pe care nu și-a dorit-o, însă a reușit s-o depășească.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fostul deputat Viorel Hrebenciuc să fie judecat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Curtea Supremă a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc și a altor inculpați din acest dosar, respectiv Dan Costin Bengescu, Paltin Gheorghe Sturdza și Lorand Andras Ordog.

Pe timpul cât se află în arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc are mai multe interdicții, printre care și aceea de a nu comunica cu restul inculpaților, cu excepția fiului său, Andrei Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni).

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 ha teren forestier în județul Bacău, în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata