Viorica Dăncilă: Cine nu are curajul să își asume guvernarea, n-ar trebui să mai ceară voturi vreodată

Viorica Dăncilă a afirmat, după ieșirea ALDE de la guvernare, că cei care nu au curajul să își asume guvernarea, nu ar trebui să aibă curajul de a mai cere vreodată voturi populației. Premierul a precizat că întotdeauna există diverși care „se cațără politic” pe un context prielnic.

„Există zilele acestea o serie întreagă de nemulțumiri, de scenarii, toate apărute pe fondul unui dezechilibru de moment pe care ieșirea ALDE de la guvernare l-a creat. Vreau să ofer tuturor garanția că guvernul își va face treaba în continuare, vom asigura o guvernare competentă până la capăt. Să nu aibă nimeni vreo urmă de îndoială. Noi nu ne jucăm și nu facem un du-te-vino cu guvernul și cu stabilitatea țării, în funcție de cum ne convine electoral. Principala mea preocupare este buna funcționare a instituțiilor statului, care înseamnă stabilitate și echilibru în societate”, a scris Viorica Dăncilă, marți, pe Facebook.

Premierul a mai spus că oportunismul politic este o expresie a unei lipse de responsabilitate și a „unei disperări” care nu este în beneficiul românilor.

„Nu pot însă să nu remarc oportunismul care ne înconjoară în această perioadă. Ori de câte ori apare un context prielnic, există întotdeauna diverși care se cațără politic pe el și uită complet ce ar trebui cu toții să facem pentru România. Este expresia unei lipse de responsabilitate și a unei disperări care fac rău țării, fac rău oamenilor și trebuie să înceteze. Îi mulțumesc doamnei Ramona Mănescu pentru că a dat dovadă de asumare și maturitate, prin decizia sa de a pune pe primul loc interesul românilor. Dacă ALDE ar fi avut mai mulți ca doamna Mănescu, astăzi nu ne-am fi aflat aici. Le mulțumesc și celorlalți membri ai guvernului care au demonstrat maturitate în situația de față”, a completat Dăncilă.

Șeful Executivului a adăugat că va rămâne în continuare alături de români.

„Cunosc personal mulți oameni responsabili, nu doar în PSD, ci și în celelalte partide, care se identifică cu această atitudine a noastră. Cu o nouă echipă guvernamentală, vom merge înainte pentru a ne îndeplini promisiunile. Cine nu are curaj să își asume guvernarea, n-ar trebui să aibă nici curajul de a veni și a mai cere voturi vreodată. Sunt multe de făcut și noi vom rămâne aici, să le facem. Celorlalți le dorim succes în campanie. Eu rămân în continuare alături de români, pentru că oamenii merită lideri maturi și responsabili”, a conchis președintele PSD.

ALDE a stabilit luni ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România. Miniștri ALDE s-au retras, marți din Guvern, mai puțin Ramona Mănescu, care a decis să rămână la conducerea MAE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata