Viorica Dăncilă, întâlnire cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey City

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni, în cadrul vizitei din Statele Unite ale Americii, cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop, localitate în care trăiesc în prezent 35.000 de români.

Primarul din Jersey City are origini românești, părinții lui Steven Fulop plecând în SUA în anii 60.

În cadrul discuțiilor premierul Viorica Dăncilă a subliniat oportunitățile economice din domenii esențiale precum energie, infrastructură, economia digitală, agroturism și sănătate, menționând că în această guvernare au fost promovate o serie acte normative menite să îmbunătățească și să faciliteze modul de desfășurare a afacerilor în țara noastră, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

35.000 de români trăiesc în momentul de față în Jersey City.

Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrățire între Jersey City și Sectorul 1 București, iar o zonă foarte importantă din orașul american va purta numele de Piața România. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey. Acest lucru va fi în măsură să contribuie la consolidarea legăturilor dintre România și SUA, dar și la creșterea ofertei de rute disponibile pentru rezidenții americani, inclusiv din perspectiva legăturilor în interes de afaceri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata