Viorica Dăncilă: Opoziția fuge realmente de propria moțiune. Aceasta nu va trece

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a acuzat, miercuri seară, pe parlamentarii Opoziției că fug de propria moțiune de cenzură, precizând că aleșii au demonstrat că nu au suficiente voturi pentru ca aceasta să treacă de Parlament.

„Am avut surpriza de a constata că Opoziția fuge realmente de propria moțiune. Singurul lucru pe care au reușit să le demonstreze este că nu au suficiente voturi pentru moțiune. Nu PSD trebuie să adune voturi. Opoziția trebuie să își asigure 233 de voturi împotriva acestui Guvern și adevărul este că nu există acest număr de voturi. Această tărăgănare arată cât de tare își doresc să vină la guvernare. Să înțelegem că pentru parlamentarii Opoziției România nu se construiește în week-end? Nu era PNL cel care voia ca sâmbăta să fie zi lucrătoare?”, a susținut Viorica Dăncilă.

Liderul PSD i-a acuzat pe parlamentarii din Opoziție de ipocrizie.

„”Este uluitoare ipocrizia parlamentarilor opoziției și de-a dreptul îngrijorătoare atitudinea cu care tratează acest act – o atitudine de oameni politici amatori, care se joacă de-a moțiunea și de-a guvernarea. Plină de dispreț față de propriul electorat. Să se uite acum în ochii votanților și să le spună că în week-end nu mișcă niciun deget pentru țară. După un asemenea gest, nimeni nu vă mai poate crede că doriți să guvernați această țară. V-ați arătat miicimea și ipocrizia. Doar pentru că în acest week-end s-ar fi împlinit 3 zile de la citirea moțiunii, astăzi ați ales să nu mai fie citită în Parlament. Oricât ați încerca să tărăgănați acest vot, moțiunea nu va trece”, a conchis Viorica Dăncilă.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, de la ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00, au declarat surse parlamentare, pentru MEDIAFAX.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

OpoziţiaViorica Dăncilă
Comentarii (0)
Adaugă comentariu