Viorica Dăncilă: salariile bugetarilor vor fi plătite înainte de Paște

Premierul Viorica Dăncilă a făcut cunoscut, marţi, faptul că salariile bugetarilor vor fi primite săptămâna aceasta, însă pensiile nu, pentru că va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

„Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Salariile celor peste un milion de bugetari ar putea fi plătite mai devreme, înaintea vacanţei de Paşte, această măsură fiind analizată în cadrul Cabinetului Dăncilă, a susținut săptămâna trecută ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul a adăugat faptul că, dacă va fi luată, măsura va fi anunţată în cadrul şedinţei de Guvern de joi.

„Noi analizăm această propunere la nivelul Guvernului. Dacă va fi cazul să fie luată o astfel de decizie, se va anunţa în şedinţa de Guvern de joi”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul a subliniat faptul că măsura va fi luată doar în condiţiile în care statul îi va trata în mod egal atât pe angajaţi, cât şi pe pensionari.

Vacanţa de Paşte va fi în perioada 6-9 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata