Vlădescu: Pe mine mă cred puţini că ştiu aritmetică, să-i creadă pe cei de la FMI

– Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat, marti ca Guvernul nu si-ar fi dorit sa aplice majorarea TVA-ului, insa a fost nevoit de Curtea Constitutionala care a invalidat masurile propuse de Executiv, scrie Ziare.com

El a precizat, insa, ca s-au facut calculele necesare astfel incat suma ce ar fi venit la bugetul de stat din taierea pensiilor cu 15% sa fie egala cu cea care va veni in urma majorarii TVA-ului la 24%.

„Faptul ca avem un proiect de scrisoare de intentie tot cu un deficit de 6,8%, arata clar ca sumele sunt acelelasi. Pe mine ma crede putina lume ca stiu aritmetica, sper ca pe cei de la FMI ii crede lumea”, a spus, ironic, Vladescu.

El a mai spus ca in momentul de fata intreaga Romanie are o problema, nu doar Guvernul sau ministerul Finantelor. „Avem o problema cu totii. Faptul ca dobanzile cresc, nu e doar problema Ministerului de Finante, e a fiecarui roman in parte”, a spus Vladescu.

„Saptamana trecuta am fost in saptamana renuntarilor, ca sa nu zic a patimilor, pentru ca noi a trebuit sa renuntam la o serie de masuri din cauza unor autoritati care sunt deasupra noastra. Aceste masuri fac parte din lucruri pe care le-am facut la figuri impuse, nu pentru ca am fi vrut noi. Noi am fi vrut sa facem ce am scris initial in legi. Nu ne-am dorit aplicarea majorarii TVA, a trebuit sa venim cu aceasta masura pentru ca masura pe care noi am considerat-o normala si utila si eficienta nu am putut sa o implementam„, a mai spus ministrul de Finante.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata