Vlădescu: Pensiile vor fi impozitate dacă va exista o decizie politică

Pensiile mici, sub 1.000 de lei, ar putea fi impozitate dacă va exista o decizie politică în acest sens, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. ‘Am declarat că, deocamdată, sistemul de taxe şi impozite rămâne cum s-a stabilit.

Dacă va exista o decizie politică privind impozitarea pensiilor va fi implementată’, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, ministrul Finanţelor. El a afirmat că, în acest moment, nu există decât varianta finanţării deficitelor fondului de pensii şi că implementarea noii legi a pensiilor va permite ajustarea deficitului acestor fonduri în timp, la un nivel sustenabil, probabil undeva după anii 2020, 2025. Până în 2020 vor exista în continuare transferuri către bugetul de pensii.

În mai multe rânduri, Vlădescu a afirmat că impozitarea tuturor veniturilor în România este o necesitate absolută şi, chiar dacă nu se poate aplica acum, la un moment dat se va întâmpla, pentru că România nu taxează acum toate veniturile. În prezent, pensionarii plătesc impozit pe venit de 16 la sută pentru partea de pensie ce depăşeşte 1.000 de lei. Pensiile sub acest plafon sunt scutite de impozit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata