Vlădescu: Veniturile de până în 600 lei din jocurile de noroc nu vor fi impozitate

Veniturile de până în 600 lei din jocurile de noroc nu vor fi impozitate, însă măsura de impozitare cu 25 % a celorlalte venituri ar putea fi aplicată, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, la o conferinţă de presă.

‘Veniturile de până în 600 lei din jocurile de noroc rămân neimpozitate. Impozitarea cu 25 la sută este o propunere şi, din punctul meu de vedere, poate rămâne. Închiderea caselor de pariuri nu este principala problemă a economiei româneşti’, a afirmat Vlădescu.

Aproape toate casele de pariuri din România îşi opresc activitatea începând de marţi, ca formă de protest faţă de eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc, informează Alianţa Confederaţiilor Patronale din România.

Potrivit sursei citate, eliminarea plafonului neimpozabil la veniturile din jocurile de noroc ar produce o pierdere lunară directă bugetului de stat de circa 2,4 milioane de lei, prin scăderea cifrei de afaceri a companiilor din domeniu, ce se va reflecta în diminuarea impozitelor plătite către stat.

În acest sens, 1.455 de agenţi de pariuri, reprezentând 96,7 la sută din totalul celor aflaţi în România, îşi vor opri activitatea din data de 8 iunie.

Estimările specialiştilor arată că sumele adiţionale care vor fi colectate prin impunerea procentului de 25 la sută tuturor câştigurilor obţinute din jocuri de noroc va fi de aproximativ 1,7 milioane lei, în timp ce pierderea lunară generată de scăderea cifrei de afaceri asupra impozitelor şi taxelor directe va fi de peste 4,1 milioane de lei. Aşadar, măsura propusă ar produce o pierdere lunară directă bugetului de stat de aproximativ 2,4 milioane lei.

Confederaţiile patronale susţin că, indirect, măsura eliminării pragului de neimpozitare a veniturilor obţinute din jocuri de noroc va avea şi alte efecte economice asupra forţei de muncă şi achiziţiilor de bunuri şi servicii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata