Voiculescu ar putea intra după gratii

Dan Voiculescu este acuzat de politie politica si tradare chiar de catre familia verisoarei sale, Paraschiva Silaghi, care a renuntat sa-l mai sustina pe Felix dupa ce a vazut ce note a dat acesta fostei Securitati. Ea fusese convinsa in 2007 de actualul vicepresedinte al Senatului sa-i ia apararea si sa declare ca informatiile oferite de el structurilor represive nu i-au afectat viata.

„Cine tradeaza colegii, prietenii, familia, rudele de sange poate merge cu tradarea si mai departe. S-a oprit oare domnul Dan Voiculescu in prezent sa mai practice tradarea? Cer respingerea contestatiei domnului Dan Voiculescu si mentinerea calitatii dansului de colaborator si informator activ ale fostei securitati comuniste. Motiv: prin delatiunile domnului Dan Voiculescu am fost prejudiciati grav moral si material„, a declarat Victor Silaghi, sotul verisoarei lui Dan Voiculescu.

„Am constatat ca in perioada 1973 si chiar dupa anii 1980 au fost date declaratii numeroase, gratuite si fara motiv. Dansul (n.r.-Dan Voiculescu), daca se va dovedi ca a gresit, va trebui sa plateasca„, a sustinut si Paraschiva Silaghi.

Daca instanta de judecata va gasi motivata nota de constatare primita de Voiculescu de la CNSAS, acesta risca sa raspunda penal pentru fals in declaratii. Conform articolul 292, el risca puscaria deoarece anul trecut a afirmat pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu fosta Securitate.

A turnat pentru o paine

Subsemnatul Dan Voiculescu, salariat al ICE Vitrocim, aduc la cunostinta dumneavoastra urmatoarele: Silaghi Victor, impreuna cu Silaghi Paraschiva, cu ocazia participarii in luna noiembrie 1973, la o excursie in Austria, au parasit tara noastra fara a se mai intoarce. Din Austria, sotii Silaghi au plecat in RFG. Cele mai de sus au fost aflate in ianuarie 1974, de subsemnatul de la tovarasul Nichita Barbu, salariat al intreprinderii noastre, deoarece nu aveam relatii cu familia res­pectiva. Deoarece in acceptiunea notiunii de ruda se inteleg numai rudele de gradul I, nu am considerat necesar sa fac o declaratie pana in prezent privind aceasta problema”, informa pe 14.11.1974 Felix conducerea unitatii la care lucra.

Nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia. Este adevarul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, in baza careia CNSAS mi-a eliberat adeverinta nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice si malversatiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu continut contrar, act care face in prezent obiectul contestatiei in justitie, conform legii”, a scris Voiculescu in declaratia pe propria raspundere, in toamna anului trecut, cand a candidat pentru un fotoliu de senator.

El a precizat ca a fost obligat sa-si castige si el o paine cand il intrebau ce stia despre vreun cetatean strain. „Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau”, s-a aparat Voiculescu in fata membrilor Colegiului.

Mircea Dinescu: Dar ati semnat cu Felix. Ziceati ca nu stiti ce e cu Felix.

Dan Voiculescu: Pai asa mi-au dat ei numele probabil, Felix.

Mircea Dinescu: Dvs ati semnat cu Felix?

Dan Voiculescu: Da.

Articolul integral în Ziua.ro

Pe aceeasi tema, Cotidianul scrie:

“Nu doar mintea, ci şi stomacul mi s-a întors pe dos de modul în care Dan Voiculescu şi-a turnat familia”Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata