Voiculescu: Aştept verdictul acasă, alături de familie; produc rău în jurul meu fără să vreau

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat că va aștepta verdictul Curții de Apel București în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) acasă, alături de familie.

El a spus că nu se așteaptă la o condamnare, dar a susținut că întotdeauna e bine să pui răul înainte.

„Pentru ziua de azi, aștept la ora 12,00 verdictul, fac o baie și aștept să vină cine vine, că nu știu care sunt regulile.Verdictul nu poate fi decât de natură să vină să mă roage să merg nu știu unde sau să nu fie. Adică nimic nu e stabilit dinainte, judecătorii vor lua o decizie și o vor comunica în ședință publică. Nu merg la instanță, n-are rost. Acum mă duc puțin la birou, apoi acasă”, a declarat Voiculescu, după ce a fost la Poliția Ilfov conform regulilor impuse de măsura supravegherii judiciare.

Dan Voiculescu s-a referit totuși la condițiile din penitenciar, despre care spune că nu sunt mai rele decât cele pe care le-a trăit cu familia.

„Se schimbă modul de viață, se schimbă condițiile de viață. Am un mare mare noroc legat de circumstanțele astea. Până la 34 de ani am stat cu soția și cu doi copii într-o cameră de 24 de metri. Aveam o sufragerie de opt metri și, ce e interesant, WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era prin zăpadă să te duci la toaletă în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiții, eu nu cred că condițiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Pentru că oricum am înțeles că toaleta e înăuntru, nu e afară. Am înțeles că suntem doi-trei camarazi, nu mai mulți, adică nu suntem un regiment”, a mai spus Voiculescu, adăugând că nu e speriat în această privință.

Pe de altă parte, Voiculescu a spus că regretă implicarea mai multor „oameni nevinovați” în acest proces din cauză că el se luptă cu șeful statului.

„Ce mă doare e faptul că 12 oameni nevinovați suferă și sunt niște oameni extraordinari. Profesori universitari, oameni care toată viața nu au făcut altceva decât să muncească cinstit. Au ajuns în situația asta numai și numai datorită mie. Adică datorită faptului că eu, fiind vânat, neputând să mă prindă pe mine cu nimic, pentru că n-am făcut nimic, au trebuit să creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le cunoaștem. Sigur că mă deranjează că familia suferă iar fără vină. Deci, produc rău în jurul meu fără să vreau. Problema nu e legată de mine. Mi-am asumat o luptă cu demnitate, cu onoare, cu mult curaj. Nu e ușor să te lupți cu președintele statului tău, care are pârghii nenumărate și o forță care nu se compară cu forța unui cetățean”, a mai spus președintele fondator al PC.

În opinia sa, o eventuală condamnare nu îl va afecta foarte mult, mărturisind că nici până acum nu era prea „monden”, așa că „însingurarea” îl va face „și mai puțin monden”.

„E vorba de privatizarea ICA și acțiunile ICA. Dacă vor să confiște acțiunile ICA, nu e nicio problemă. Dar n-are legătură cu averea familiei cu trustul de presă. N-au cum să fie confiscate”, a precizat Voiculescu, întrebat dacă se teme ca averea familiei să nu fie confiscată.

„Aseară am stat cu familia, am băut un pahar, două sau trei de vin alb. Am mâncat varză călită făcută de soția mea cu cârnați oltenești. M-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune și pe la 11,30 — 12,00 m-am culcat. De dormit am dormit bine. Faptul că am dormit bine nu înseamnă că sunt stresat”, a mai spus el.

Dan Voiculescu a mai afirmat că, dacă va fi condamnat la închisoare, cu siguranță va scrie cărți.

„E cel mai bun lucru de făcut acolo. Ai liniște, nu ai stres, orele de masă sunt fixe, orele de somn sunt fixe. Va fi un program ordonat”, conchis el.

Ora estimată pentru începerea ședinței în care completul de judecători de la Curtea de Apel București va da verdictul în cazul privatizării ICA este 12,00, conform ECRIS, sistemului electronic al instanțelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata