Voiculescu: Lupta e grea când intri în bătălie cu şeful statului; e bine să speri în achitare

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, marți, înainte de începerea procesului de la Curtea de Apel București în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), că întotdeauna este bine să speri într-o achitare, dar că lupta este grea atunci când te afli într-o bătălie cu șeful statului.

El a precizat că nu are niciun amestec cu acuzația de spălare de bani și că a făcut o donație, în condițiile în care cu un an înainte a existat o soluție de neîncepere a urmăririi penale din care a rezultat că privatizarea ICA a fost legală.

„Dacă NUP-ul Parchetului spunea că privatizarea a fost legală, de unde până unde ideea că știam că este obținut din infracțiuni? Lucrurile sunt foarte simple, numai că eu sper să fie completul de judecată de bună credință, să judece corect. Dacă nu judecă corect, eu sunt pregătit pentru orice. Nu îmi e frică. În momentul în care intri într-o astfel de bătălie cu șeful statului tău, care are toate pârghiile (…), lupta este grea” , a afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă o judecată corectă exclude varianta stabilirii unei vinovății în cazul său, președintele fondator al PC a spus că îi este greu să se pronunțe.

„Nu vreau să facem justiție pe stradă. (…) Mi s-a părut o grabă, căreia nu îi văd rostul, dar fiecare președinte de complet își conduce completul așa cum consideră necesar. (….) Întotdeauna este bine să speri într-o achitare”, a spus el.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata