Volksbank: Clienţii care au câştigat în instanţă restituirea comisionului de risc şi-au primit deja banii

Volksbank a restituit deja banii reţinuţi în contul comisionului de risc clienţilor care au acţionat banca în judecată şi au câştigat potrivit hotărârii Tribunalului Bucureşti din data de 29 ianuarie 2014, potrivit reprezentanţilor băncii.

„Nu suntem în măsură să facem aprecieri asupra unor decizii ale instanţelor, fie ele negative sau pozitive. Există atât sentinţe  favorabile băncii, cât şi sentinţe precum cea în discuţie, iar banca pune în aplicare toate aceste decizii. În cazul de faţă, sumele au fost restituite deja, ca urmare a sentinţei de la Judecătoria Sectorului 2, din noiembrie 2012. În funcţie de conţinutul deciziei Tribunalului, aceasta nefiind redactată încă, vom efectua, dacă este nevoie, şi alte ajustări”, susţin reprezentanţii Volksbank prin intermediul unui punct de vedere.

În cazul Volksbank, Tribunalul Bucureşti a decis, irevocabil, pe 29 ianuarie 2014, că modificarea unilaterală a dobânzii şi comisionul de risc perceput sunt abuzive.

‘Este vorba despre câştigarea de către clienţi a recursului Volksbank la decizia justiţiei din decembrie 2012. Ca urmare a acelei decizii, banca a fost obligată să restituie clienţilor banii reţinuţi în contul comisionului de risc. O parte dintre clienţi şi-au recuperat deja aceşti bani, alţii au aşteptat şi soluţionarea recursului’, a declarat,  Ilie Bălăşoiu, reprezentantul unor grupuri de clienţi Volksbank. În cazul dobânzii, în urma deciziei Tribunalului, se va reveni la prevederile din contractul iniţial.

Decizia vizează peste 300 de contracte de credit în care sunt implicate 580 de persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Cornel spune

    Ceilalti clienti ai Volskbank, cu aceiasi situatie privind „Comisionul de risc”, vrem sa stim ce variante avem; hotararea Tribunalului Bucureşti din data de 29 ianuarie 2014 va fi aplicata tuturor contractelor sau trebuie sa actionam si noi banca in judecata ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata