Volksbank Iaşi, somată să restituie banii încasaţi aiurea din rate

– Judecătorii ieşeni au de finalizat un nou dosar care are în centru o bancă suspectată că aplică dobânzi abuzive. La dosar a fost depusă şi o adresă din partea OPC potrivit căreia banca a fost amendată pentru modul în care a crescut peste noapte valoarea ratelor plătite de ieşeni.

.
Cei care au declanşat procesul sunt soţii Ciprian şi Simona Grigoraş. Clienţi fideli ai Volksbank – Sucursala Iaşi, soţii au făcut trei împrumuturi.

Potrivit actelor depuse la dosar, soţii au reclamat că banca le-a mărit nejustificat dobânzile la trei credite. Astfel, în loc de o dobândă de 5,95% în momentul împrumutului, ei s-au trezit că au de achitat o dobândă de 7,45% în cazul tuturor celor trei credite. Din acest motiv, datoriile le-au crescut, lunar, cu mai multe milioane de lei vechi.

Iniţial, soţii Grigoraş au făcut o plângere la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi. Pe 28 mai 2009, inspectorii OPC au declanşat verificări la sediul instituţiei de credit.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentantul băncii, Oana Simona Tuţu, inspectorii au întocmit un proces verbal în care au consemnat faptul că dobânda a fost majorată abuziv, prin încălcarea prevederilor legale.

În urma verficărilor, inspectorii OPC au sancţionat conducerea Volksbank Iaşi cu o amendă de 3.000 de RON şi au obligat instituţia să le restituie celor doi clienţi, Simona şi Ciprian Grigoraş, suma de 9.000 de RON, reprezentând diferenţa de dobândă pe care aceştia au achitat-o în plus începând cu anul 2007. În procesul verbal de contravenţie, inspectorii OPC au au mai menţionat că banca ar fi încasat în plus de la familia Grigoraş o dobândă de 1,5% începând cu luna noiembrie 2007 şi până în prezent.

Oficialii instituţiei de credit, prin şeful Departamentului Juridic, Diana Ciubotariu, au contestat însă în instanţă procesul verbal de contravenţie întocmit de OPC.

Integral în Ziua de Iasi

Citește și
40 Comentarii
 1. Ifrim Cristina spune

  foarte bine au procedat, am rugamintea catre ei sa ne comunice cum au facut acest lucru pentru ca vrem si noi sa procedam la fel, asa am patit si noi, am luat credit cu rata fixa pe o perioada de 30 ani si aceasta s-a marit dupa 3 luni de zile.
  Succes si asteptam rezolutii
  multumesc

 2. Laura Stefan spune

  Noua cei de la BANCPOST ne-au marit comisionul de administrare credit. Dupa 9 lunide zile de plangeri, timp in care am fost hartuiti constant de banca, in urma unei plangeri la ANPC Bucuresti, „s-au oferit” sa ne restituie suma incasata abuziv si sa revina la valoarea initiala. Dar cum abuzuri inca fac, ii dam in judecata. Nu va lasati pacaliti si intimidati!
  Cereti si formula de calcul a dobanzii, deoarece refuzul bancilor de a o furniza ascunde grava abuzuri.

 3. jurist spune

  Buna ziua ,

  In cazul in care doriti rezolvarea litigiului dumneavoastra va indic urmatorii pasi
  1. notificare catre VOLKSBANK prin care cereti explicatii si totodata revenirea la cuantumul dobanzii
  2. dupa 7 zile , depuneti plangere la ANPC ( atasati copii dupa contracte , copie dupa notificarea catre VOLKSBANK)

 4. Geny spune

  Excelent articol.

 5. Anamaria B spune

  @ jurist
  Nu trebuie asteptat 30 zile pentru raspunsul bancii la o notificare? Care este un termen agreat pentru un raspuns din partea unei persoane juridice(alta decat o institutie a statului)?

 6. cristi spune

  Volksbank…o banca nesimtita.. dupa ce au marit abuziv la sfarsitul anului 2007 rata dobanzii curente care in conventia de credit este FIXA..vrea sa mai fraiereasca inca o data naivii cu un act aditional care, chipurile, scade rata dobanzii curente la cea initiala care a fost la semnarea conventiei de credit…in fond e o majorare vadita rata dobanda curenta..de expl 5.95 + euribor 3M(-cat e acum 0.8%)…inchpuitiva la ce rata a dobanzii se va ajunge cand euribor va reveni la 3-4%..ca sa nu mai vorbim la cat va ajunge DAE!? Clauza punctului d)unde banca spune caisi rezerva dreptul de a modifica STRUCTURA ratei dobanzii..si pe care ei s-au bazat ca fiind suficienta pe marirea abuziva facuta, se refera clar la STRUCTURA ratei si nu la RATA dobanzii in sine care ramane FIXAAAAAAAAA! HOTIII! HOTII! POPOR SUFERIND CA SI MINE SA NE STRANGEM TOTI SA NE FACEM DREPTATE! SA NE ALIEM IMPOTRIVA CAPCAUNULUI CARE*** ULTIMA REZERVA DIN NOI PE TIMP DE CRIZA! Sa-i dam in judecata cu totii! Ajutor!

 7. Gerogel spune

  Pe langa abuzurile cunoscute, Volksbank a mai pregatit o mare teapa pentru clientii sai.
  Volksbank elaborat alte conditii generale care se aplica si la contractele vechi si prin care dobanzile si taxele se pot modifica oricand fara notificare si chiar contractul se poate anula cand vor ei.

  Cred ca nici-o alta banca din Romania nu-si trateaza in asemnea hal clientii!

 8. decebal spune

  Niste escroci cei de la Volksbank, tot in 2007, in septembrie, fix dupa 2 saptamani dupa ce am semnat contractul pt creditul ipotecar, mi-au marit rata lunara cu 80 euro…desi in scadentar totul era clar, aveam rate fixe! Pt asta ma atrasese aceasta banca…pt RATE FIXE! Si la semnarea contractului chiar m-au asigurat ca pot dormi linistit ca nu vor fi probleme! Niste mincinosi…nu fac decat sa traga tzepe, sunt multi oameni in aceasta situatie…hai sa ne unim, hai s aii dam in judecata si sa ne recuperam banii platiti in mod abuziv!!!
  HAIDETI OAMENI BUNI SA NE UNIM SI SA NE FACEM DREPTATE

 9. cristina spune

  Cine ma poate lamuri ce reprezinta la un credit ipotecar luat de la Volksbank, in franci elvetieni, comisionul de risc aplicat la sold (acest comision difera de la un contract la altul, unii creditori au altii nu, etc). Mentionez ca nu este acelasi cu comisionul de risc valutar.

  Astept un raspuns.

 10. Nelutu spune

  Cristina acel comision este daca nu ma insel 0.22% aplicat la sold cu care ai fost de acord la semnarea contractului. Daca verifici mai atenta contractul tau de credit in CHF nu e specificat niciunde ca dobanda este fixa, dar nici variabila ( cel putin asa s-au facut contractele in CHF incepand cu sfarsitul anului 2007). Iar tu ar trebui sa ai o dobanda de 4.25% p.a. La fel ai specificat in contract ca banca isi rezerva dreptul de a modifica rata dobanzii in cazul in care intervin SCHIMBARI SEMNIFICATIVE pe piata monetara, etc

  Mare atentie la termenul SCHIMBARI SEMNIFICATIVE ( nu mai stiu exact daca e termenul bun care este in contract), chiar daca banca a spus acest lucru tu nu ai definit niciunde in contractul de credit ce inseamna acest termen ( deci se poate interpreta). Daca vreodata banca iti trimite sa semnezi vre-un act aditional, etc prin care cer sa modifice contractul sa nu o faci. Acel termen nu are acoperire conform contractului si mai mult de atat nu este explicat absolut deloc. In contractul tau de credit ai un punct care se intinde pe 2 pagini daca nu ma insel cu DEFINITII; in acest definitii nu este explicat ce inseamna toate magariile din contract mai putin SCHIMBARI SEMNIFICATIVE. Parerea mea este ca nu pot sa iti modifice rata, dar cel mai bine mergi cu contractul la un jurist. Iar despre acel comision de risc nu prea ai ce face ( la ei e destul de mare – cam 25-30% din valoarea ratei lunare), cel putin la inceputul primelor rate. Sper ca te-am lamurit putin

 11. CRISTINA spune

  Chiar nu se poate rezolva nimik cu Volsbank cu cresterea abuziva a dobanzii? A rezolvat cineva ceva? Daca exista persoane care s-au aliat impotriva lor, anuntati cum putem lua legatura!

 12. pacalit spune

  acbdr.wordpress.com/2009/02/10/volksbank-abuzuri-dupa-abuzuri/

 13. Adriana Nistor spune

  Am luat si noi in iunie 2007 un credit cu dobanda fixa de 5,95%.care in septembrie 2007 ne-a fost marita fara acordul nostru la 7,45% cu un alt scadentar.In 2009 si acum o zi am primit o oferta pentru incheierea unui act aditional care ne modifica dobanda la una variabila intre limitele de 5,85 si 7,45.Chiar daca la prima vedere pare atractiv, in fapt, ne cere sa ne dam acordul scris asupra unei dobanzi variabile, si nu una fixa cum am stabilit prin contractul initial.Suntem interesati in a lua legatura sau a participa la crearea unei Asociatii a pagubitilor bancii.Stiti ceva de o asemenea asociatie?Noi vrem sa incepem demersurile pentru recuparea sumelor platite in plus si pentru a cere bancii respecterea contractului initial.

  Adriana si Marius Nistor
  0741045355

 14. Metall spune

  Aceeasi situatie si la mine, am luat in august 2006 creditul ipotecar Optimus cu dobanda fixa (cel putin asa ziceau ei) de 5,95%. Care mi-a fost majorata dupa aprox un an la 7.45%.
  Azi am fost la Volksbank, deoarece m-au chemat sa-mi prezinte noul contract pe care vor sa il semnez, si care „clarifica faptul cum se modifica rata dobanzii” conform fetei de la banca.
  Foarte zambitoare si amabila mi-a explicat ca nu pierd nimic, deoarece se specifica ca rata nu va putea depasi valoarea pe care o am acuma – care, in opinia mea e abuziv ridicata la 7.45.
  Ca urmare nu am de gand sa semnez nimic, voi face o scrisoare catre banca si apoi probabil o plangere la OPC sau ANPC.
  As fi si eu interesat daca exista o asociatie prin care sa ne unim in a ne apara drepturile in fata abuzurilor bancii.
  De asemenea, daca exista deja procese castigate impotriva Volksbank, in care banca a fost obligata sa restituie banii incasati in plus din majorarea dobanzii.

 15. Daniel Pintilei spune

  Buna seara,

  In aceeasi situatie suntem si noi.
  Ne-au marit dobanda abuziv incepand cu noiembrie 2007.
  Vrem si noi sa facem tot ceea ce este necesar ca banca „noastra” -(bine ca ne-am trezit acuma – MULTUMIRI CELOR CARE AU FOST PIONIERII ACESTEI INITIATIVE) – sa ne restituie toti banii pe care i-am platit in urma maririi abuzive + bineinteles dobanda aferenta banilor nostri.
  In acest scop credem ca ar fi bine daca ne-am alia mai multi pentru a depune plangeri.
  Daca se poate as dori sa vad si eu un exemplu de plangere (ar fi cel mai bine de la cineva care si-a rezolvat deja problema – credeti-ma ca sunt multi, insa banca i-au fortat sa semneze contracte de confidentialitate, de tacere – sa nu auda si altii).
  Mai multe discutii despre aceasta problema se poate consulta si pe :

  http://purple.ro/2009/05/15/volksbank-comisionul-de-rezerva-minima-obligatorie-si-dobanda-fixa-variabila

  Cu respect,
  Daniel si Diana Pintilei
  Tel:0745345730

 16. Gratiela T spune

  HAIDETI OAMENI BUNI SA NE UNIM SI SA NE FACEM DREPTATE ! sunt o victima a Volksbank. Am rugamintea ca doamna Ifrim Cristina sa ne comunice daca a aflat cum au rezolvat sotii Grigoras pentru ca vrem si noi sa procedam la fel, asa am patit si noi, am luat credit cu rata fixa pe o perioada de 30 ani si aceasta s-a marit dupa 3 luni de zile.
  Va multumim ! Daca doriti ne unim si facem plangere…adresa mea de maill este gratziella77@yahoo.com. Trimiteti nr de tel pentru a va contacta sa ne sfatuim si sigur vom reusi.

 17. Paul spune

  Si eu am patit acelasi lucru cu Volksbank ! De mai bine de 2 ani am dobanda marita de la 5.95 la 7.45, la creditul meu insemnand 50 euro in plus pe luna.
  Le trimit aceste zile o notificare si daca nu imi scad dobanda,contati si pe sprijinul meu.
  Unde-s multi puterea creste.
  Mail-ul meu :paultudor10@yahoo.com

 18. Viorel spune

  Credit luat de la Volksbank in octombrie 2007.
  In contractul semnat scrie dobanda 5.95% si a doua zi am ridicat (si semnat ca am luat la cunostita – „negociere cu pumnul in gura” – platisem deja avans pentru bunul achizitionat) scadentar cu dobanda de 7.45%.
  Ieri, dupa ce am primit propunerea de act aditional, am vorbit cu un avocat si demarez procedurile pentru recuperarea sumelor platite in plus si revenirea la dobanda de 5.95%. (creditul este pe 180 de luni).
  Recomand tuturor sa nu semneze actul aditional.

 19. Popescu spune

  Credit luat de la Volksbank in 2007.

  aceeasi poveste este valabila si pentru mine, insa studiind mai atent conventiile si ulterior oferta bancii, eu am reusit totusi ceva, insa numai prin discutia cu reprezentantii bancii.
  Este nevoie de cunoasterea legislatiei nationale, europene, actiune dar si de rabdare pentru a fi tratati ca parteneri.
  Atentie la propunerea bancii privind trecerea de la dobanda fixa la cea variabila si reintoarcerea la 5,95.

  Pe termen scurt (cateva luni- pana maxim la 12 luni) aceasta ar fi atractiva, insa ulterior EURIBOR va creste de la 0,6 cat este in prezent la 3; 4 sau cinci.

 20. Cleo spune

  Am facut si eu demersuri pentru a da in judecata Volsbank.In primul rand le-am trimis o adresa prin care ii instiintez ca daca nu vor reanaliza conditiile in care percep comision de risc de 0.15 % !!!! lunar !!! din soldul creditului la un credit Otpimus, adica ipotecar, si nu vor renunta la aplicarea acestuia, am sa-i dau in judecata.Bineinteles ca in nesimtirea lor care intrece orice masura, vor ignora aceasta adresa, doar ca eu deja am pregatit totul pentru ai da in judecata. Cand am incheiat conventia de credit acum 3 ani,am semnat cu „ochii inchisi” pentru ca asa au facut cei mai multi dintre noi care au avut nevoie de bani. Consilierul acela nici macar nu au avut bunul simt sa ne expuna structura ratei, ci doar ne-a pus in fata graficul sa-l semnam, asadar posibilitatea reala a negocierii nu am avut-o.Acest comision este trecut la definitii, dar nu este explicat, abia astept sa-i vad in instanta explicand riscul pe care il presupune un credit ipotecar, cand de fapt riscul e doar al nostru daca nu achitam ratele.
  Din cate am verificat e singura banca care percepe un comision de risc atat de mare,asa ca va avertizez, nu calcati pragul acestei bancii, e ca si cum v-ati vinde camatarilor.

 21. serennitty spune

  Buna! Mai este cineva din Slatina care doreste sa ajunga in instanta pentru anularea comisionului de risc la Volksbank?

 22. Razvan spune

  Buna seara,

  Eu sunt din Slatina si vreau sa dau in judecata Volksbank.
  Am un credit de consum cu ipoteca din 2006, dobanda fixa de 5,95% transfoirmata ulterior in 7,45% si ceva comisioane cel putin ciudate.
  Vreau sa ii dau in judecata pt restituirea diferentei de dobanda 5,95%-7,45% pe toata perioada cat mi-a fost oprita, pt returnarea comisionului de risc.

  Mailul meu ot04sea@yahoo.com

 23. neneadanutz spune

  In septembrie 2007 am luat un credit in chf cu garantie imobiliara.Dobanda este fixa 4.25% p.a + comision de risc 0,15% la soldul lunar.
  In contract scrie ca D.A.E este 6.3% p.a. Ma poate lamuri cineva cum se calculeaza acest D.A.E?

  PS: Cleo, vreau sa iau legatura cu tine, referitor la actiunea pe care vrei sa o intreprinzi impotriva Volksbank. Adresa mea de mail este: neneadanutz@yahoo.com

 24. ana spune

  Am luat si noi un credit ipotecar de 84000CHF in octombrie 2007cu dobinda in functie de LIBOR (la 6 luni) de la Volksbank.Desi LIBOR a scazut foarte mult banca nu a recalculat ratele.Cu cresterea cursului la CHF rata a crescut de la 1300 lei(636CHF) la 1900lei(621CHF).Acum cu scaderea salariilor incep sa ma ingrijorez ca nu o sa pot sa-mi mai platesc ratele.As dori sa incerc sa iau legatura cu cei de la banca pentru recalcularea ratelor .cred ca cel mai bine ar fi sa ne unim mai multi pentru a face demersuri deoarece am fi mai puternici(poate este cineva care cunoaste mai bine legislatia) .O alianta a celor din Cluj poate o sa ne aduca reusita.

 25. adela spune

  Sunt în aceeaşi situaţie ca marea majoritate dintre voi, în sensul că în septembrie 2007 am contractat un credit în euro de la Volksbank,agenţia Pantelimon,iar din luna noiembrie 2007 rata a crescut cu aproximativ 100 euro.De majorarea respectivă am fost anunţat verbal de către angajaţii agentiei, fără a fi înştiinţat în scris şi fără a semna un eventual act adiţional. Majorarea s-ar fi făcut ptr că a crescut valoarea euriborului,fapt concretizat în graficul de rambursare.Timp de 2 ani am plătit o rată de 740 euro,în condiţiile în care, în contract se stipula o dobândă fixă. De asemenea, de la începutul derulării creditului şi până în prezent plătesc un comision de risc de 0,06% din soldul creditului, plătibil lunar la data scadenţei, reprezentând 56 euro.
  Aş dori ca persoanele aflate în aceeaşi situaţie să mă contacteze în vederea acţionării băncii în instanţă şi recuperarea integrală a prejudiciului cauzat de aceasta.

 26. Bogdan M spune

  Pentru „Ana 25 Mai 2010 la ora 9:35 am” – sunt exact in aceeasi situatie contractuala – credit ipotecar in CHF, substantial, comision de risc 0.22% din sold.

  As dori sa luam legatura la „bogdanmt @ yahoo.com” – fara spatii.

  Multumesc.

 27. Cristina spune

  Jecmanita de Volksbank
  Oameni buni siturile sunt pline de oameni jecmaniti de VOLKSBANK. Nu mai asteptati faceti plangere catre banca si ANPC.
  Nu e posibil asa ceva, modificari de dobanzi comisioane diferite pentru fiecare client. Mi-a modificat dobanda de la 5.95 la 6,7%, fara sa ma anunte.M-am dus sa platesc rata si surpriza… am platit-o majorata si am facut cerere se imi explice cum s-a modificat. Ne vedem in instanta.
  Nu va lasati actionati

 28. cristina si florin spune

  Si eu ma aflu in aceeasi situatie ca si voi. Am luat un credit in CHF garantat cu ipoteca pe casa si teren, iar acum rata imi depaseste salariul. Rata este marita extraordinar de mult de comisionul de risc lunar care este aplicat la soldul creditului (este 25% din cat platesc lunar). Vreau sa cer restructurarea creditului si eliminarea comisionului de risc care este abuziv atata vreme cat creditul are o garantie reala si nu am avut restante la credit chiar daca asta a insemnat sa raman fara bani de mancare luna de luna.
  Daca cineva a reusit acest lucru il rog sa ne contacteze si sa ne indrume si pe noi.

 29. ana spune

  coform OUG 50/2010 aplicabil din 21 iunie ,s-a declarat ca fiind ilegal comisionul de risc aplicat de unele banci. Cititi OUG si daca aveti alte comisioane decit cele stabilite prin lege cereti bancii stoparea incasarii comisionului respectiv(de risc)

 30. Cristina spune

  Si eu le-am facut o cerere catre Volksbank, sa modifice dobanda de la de la 6.7 la 5, 95 cat aveam in contract si scoaterea comisionului de risc. Astept raspuns daca nu e conform ctr ne vedem in instanta, si le platesc rata initiala la semnarea ctr,mentionez ca nu am semnat nici un act aditional pt luarea la cunostiinta a modificarii dobanzii. Mergeti mai departe la Bnr Opc si faceti reclmatie, sau castigat cazuri in instanta.

 31. adrian spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca cuiva care are credit in CHF ,credit ipotecar,printr-o notificare facuta bancii a reusit sa scape de comisionul de risc, sau macar daca a primit un raspuns de la banca care sa il lamureasca.
  Multumesc.
  Astept raspuns.

 32. Cristina spune

  va ajut eu cu adresa catre banca referitor comision risc
  papadatu2002@yahoo.com
  dati un email si va ajut .

 33. carmina spune

  buna tuturor,

  am facut adresa catre banca vis-a-vis de comision de risc si de asemenea o adresa in care am convocat banca la o intalnire, prin care aceasta este obligata sa-ti dea un raspuns, indiferent de acesta! la intalnire m-au chemat si am primit o nota prin care au raspuns ca „vor anunta clientii prin intermediul actelor aditionale”, dar nu spun concret cand si cum…. ei fac orice sa ne induca in eroare si sa-si apare tot ei interesele, dar ulciorul nu merge de multe ori la apa…..
  ideea este urmatoarea, exista sanse de castig mai ales cand exista un avocat pe financiar foarte bun daca aveti de gand sa ajungeti in instanta! daca stiti vreunul, dati de stire!!!
  Multumesc mult si mult noroc…

 34. mihai spune

  sunt unul dintre cei 19 care au reclamat Volksbank pentru faptul ca au stipulat in contract o clauza abuziva prin care au majorat dobanda cu toate ca in contract era mentionata o dobanda fixa.
  Am castigat, in sensul ca mi-a fost redusa dobanda la 5,95% fata de 7,45%. ( la semnarea contractului am avut dobanda 5,95%). nu stiu insa daca pot sa le solicit restituirea sumelor incasate abuziv inperioada cand am avut dobanda majorata. daca se pricepe cineva rog sa ma ajute si pe mine.
  multumesc anticipat!!!!!

 35. AdrianP spune

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/

  Grupul de initiativa impotriva abuzurilor Volksbank.
  Grupul este deschis PENTRU TOATA LUMEA.

  Veniti alaturi de noi, sa nu-i mai lasam sa ne calce in picioare.

  HAI SUS !!!

  Gasiti aici:
  – formulare de cereri, verificate de avocati, catre Volksbank, BNR, ANPC/OPC
  – lista de procese CASTIGATE impotriva Volksbank
  – raspunsuri primite
  – pasii de urmat
  – si un grup de romani inimosi ce comunica zilnic si identifica noi idei de lupta impotriva VB !!!

 36. lia spune

  fiti atenti ca bcr incearca din sa ne induca in eroare.
  astazi am primit un rasp la reclamati ca nu am primit act aditional.
  cititi raspunsul lor:
  „Prevederile din acest act aditional vor intra in vigoare automat incepand din data 20.09.2010, iar dumneavoastra va puteti adresa unitatii noastre incepand cu data de 21.09.2010 pentru a intra in posesia noului grafic de rambursare, ca urmare a alinierii contractului de credit la prevederile OUG nr. 50/2010.
  De asemenea, va precizam ca prevederea de la Articolul 41 al Ordonantei se refera la creditele nou acordate si la modificari ulterioare ale contractului de creditare; pentru creditele contractate inainte de 21.06.2010 nu este prevazuta o limita de timp pentru punerea la dispozitie a actului aditional.”
  doamne, ce lege au citit asti??
  te crucesti pe mana cui iti lasi banii!!
  fiti atenti si nu va pacaliti!

 37. Grigore spune

  dati-mi voie sa va spun ca ii cunosc personal pe sotii Siomona si Ciprian Grigoras. Am facut parte din anturajul lor in facultate. Sunt niste lacomi puturosi si fara cuvint. Nu au inspirat niciodata incredere, au tras tepe dupa tepe celor care se incredeau fie in cuvintul lui de modelino fie al ei de purtatoare al portofelului familiei. Nu ma mira faptul ca au devenit niste reclamagii „de profesie”, adica vreau sa spun ca in profesiile lor de baza au fost si au ramas niste nulitati: el alerga toata ziua sa plaseze medicamente prin spitale, acum cica e somer, iar ea cauta pensionarii de gaini si oua prin plase la cabinetul ei de familie. A semna de bunavoie un contract la Volksbank prin care refinantezi un alt credit fara sa te evaluezi corect ce vei putea produce in urmatorii 30 de ani nu inseamna ca banca i-a tepuit ci ca banca va fi sigur tepuita de ei in urmatorii 5-7 ani. Ei deja au obosit sa plateasca rate la cele 3 credite iar batrinii lor nu mai produc suficient pt a-i sustine. Si enoriasii de la biserica socrului s-au saturat de ratele ginerelui de la banca.

 38. daniela spune

  vreau sa va intreb daca soutul meu a murit si era impreuna cu mine titular de contr.de imprumut cu ipoteca de ce nu mi s-a facut un alt contract pe numele meu de platesc pe numele mortului in continuare rata,nu cumva pierdeau banca?la incheierea altui contr.nu mai plateam comisionul de administrare si erau ei in pierdere,dar nici corect nu mi se pare sa-i taie mortului chitanta.Nici sa schimb in alta moneda creditul nu am fost lasata…nici asigurarea facuta nu a fost luata in calcul,m-au imbrobodit dupa inmormantare,au facut ce au crezut ei ca le ridica lor rata…unde sa verific toate astea…dati-mi un sfat…

 39. doina spune

  in aceeasi situatie ca d-na daniela sunt si eu.Daca cineva poate sa-mi dea un sfat sau o solutie unde se poate verifica,pentru ca banca nu ia in considerare aproape nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata