Volumul de medicamente ale companiior farma au crescut şi cu 27%, în ultimii cinci ani

Ultimii cinci ani, companiile Zentiva, Sun Pharma, GSK, Krka şi Viatri, au avut creşteri chiar şi de două cifre pentru companiile farmaceutice în ceea ce priveşte volumul de medicamente pe care le pun pe piaţa locală şi care au ajuns, prin farmacii, la pacienţii români. Astfel, aceste companii au crescut volumul cu peste 20%, potrivit ZF pe baza informaţiilor de la compania de cercetare de piaţă Cegedim.

În opinia sa, Dragoş Damian, preşedintele patronatului producătorilor români de medicament PRIMER şi CEO al Terapiei Cluj, care unul dintre cei mai mari producători locali de medicament din ţară.

„Lansarea de produse noi este un motiv, deoarece au ieşit în ultimii cinci ani foarte multe produse de sub brevet şi atunci producătorii de generice au adus produse noi, mai ieftine. Şi starea de sănătate a populaţiei pare să fie deteriorat dacă creşte numărul de unităţi vândute “.

Cea mai mare creştere în volum a avut-o Glaxosmithkline, compania britanică, de peste 27%, din calculele ZF, de la 24 mil. unităţi în 2015 la 31 mil. unităţi în 2020.

 

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata