Volumul finanţărilor noi în industria leasingului a scăzut cu 75% în 2009

Volumul finanţărilor noi în industria leasingului a scăzut cu 75 la sută în anul 2009, comparativ cu nivelul din anul 2008, a declarat joi (4 martie 2010) secretarul general al Asociaţiei Societăţilor Financiare din România – ALB, Adriana Ahciarliu, la un seminar economic.

‘Industria leasingului a avut un grad de penetrare de 7 la sută, iar volumul finanţărilor noi a scăzut cu 75 la sută în 2009. Trebuie să găsim soluţii care ţin de noţiunea de percepţie comună asupra regulamentelor din acest sector’, a afirmat Adriana Ahciarliu. De asemenea, reprezentantul ALB a adăugat că între dialogul politic, cel social cu mediul de afaceri, există neconcordanţe.

‘Există o diferenţă de percepţie şi de atitudine la nivelul dialogului politic şi social. Mediul de afaceri, după an un 2009 în care a fost zguduit, cred că trece printr-o stare de auto-redefinire. Aceasta trebuie să se realizeze în concordanţă cu un dialog politic coerent, care lipseşte. Ce vorbim, rar devine un rezultat real. E o problemă serioasă pentru domeniul financiar – bancar’, a menţionat Ahciarliu.

Totodată, secretarul general al ALB a subliniat faptul că în sistemul financiar-bancar un regulament eliminat trebuie să fie înlocuit de unul mai bun. ‘A înlătura executorii bancari şi cei ai instituţiilor financiare determină un comportament al clientului de a-şi amâna ‘sine die’ ratele, în condiţiile în care avem şi un sistem judiciar greori. Se elimină regulamente fără ca acestea să fie înlocuite cu unele mai bune’, a spus Adriana Ahciarliu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata