Von der Leyen, Juncker și Tusk vor participa joi la Summitul PPE, înaintea Consiliului European

Președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker, împreună cu președintele ales al CE, Ursula von der Leyen, se vor întâlni, joi, la Summit-ul PPE de la Bruxelles. Aceștia vor discuta cu alți șefi de stat și de guvern despre întâlnirea Consiliului European.

„Șefi de stat și de guvern ai UE, lideri ai opoziției din Partidul Popular European (PPE) și președinții Consiliului European și ai Comisiei Europene împreună cu președintele ales al Comisiei Europene – Donald Tusk, Jean-Claude Juncker și Ursula von der Leyen – vor participa la Summit-ul PPE care va avea loc în Bruxelles pe 17 octombrie. Pe agendă vor fi pregătirile pentru întâlnirea Consiliului European de pe 17 și 18 octombrie. Președintele PPE Joseph Daul va găzdui Summit-ul. Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, secretarul general al PPE Antonio Lopez-Isturiz și membri ai Președinției PPE vor participa”, arată un comunicat emis, miercuri, de PPE.

De asemenea, a fost anunțată prezența următorilor șefi de stat și de guvern: președintele Ciprului, Nicos Anastasiades; premierul Bulgariei Boyko Borissov; prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Karins; cancelarul Germaniei, Angela Merkel; premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis; premierul Croației, Andrej Plenkovic; prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar.

Totodată, Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene va participa la summit.

Pe lista de participanți nu figurează președintele Klaus Iohannis, care a fost invitat în trecut la întâlnirile PPE. De asemenea, nici pe agenda publicată de Administrația Prezidențială nu apare acest eveniment.

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, subiectele aflate pe agendă fiind viitorul buget multianul al UE pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluții privind retragerea Marii Britanii din UE, precum și relația cu Turcia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata