Vrancea: Proiect de reabilitare, modernizare şi extindere a iluminatului public în Focşani, în valoare de circa 20 milioane lei

Primăria municipiului Focşani a semnat, marţi, proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a sistemului de iluminat public din oraş, proiect cu fonduri europene în valoare de circa 20 de milioane de lei, a informat instituţia.

„A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Focşani, cu o valoare de 19.740.430,06 lei, durata acestuia fiind până la 30 septembrie 2021. Proiectul de peste patru milioane de euro are în vedere reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în mai multe zone din oraş. Pentru celelalte străzi care nu sunt incluse în acest proiect, avem în lucru elaborarea unui document strategic integrat care să cuprindă întreg sistemul de iluminat public din Municipiul Focşani”, a precizat, într-un comunicat de presă, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit primarului, modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat se va face prin utilizarea aparatelor tip LED. Acestea vor fi conectate la un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat, ceea ce înseamnă o reducere a pierderilor.

Noile aparate de iluminat vor avea o garanţie de minimum cinci ani şi o durată de funcţionare de minimum 100.000 ore, însemnând şi o reducere considerabilă a numărului de intervenţii pentru întreţinere şi mentenanţă, dar şi o creştere a siguranţei şi confortului cetăţenilor pe timp de noapte.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata