Vrancea: Un centru al DGASPC va fi reabilitat printr-un proiect de peste zece milioane de lei

Un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea va fi reabilitat şi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste zece milioane de lei, potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, valoare totală a contractului de finanţare fiind de 10.583.393,68 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în clădirea DGASPC Vrancea, prin derularea de lucrări de intervenţie în scopul termoizolării clădirii şi modernizării instalaţiei de preparare şi distribuţie a agentului termic şi apei calde menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie. şi alte lucrări conexe, în vederea reducerii consumului anual de căldură pentru încălzire.

De acest proiect vor beneficia circa 150 de copii şi tineri cu dizabilităţi, care necesită o gamă variată de activităţi în scop de recuperare, precum activităţi de recreere, socializare, petrecere a timpului liber, activităţi sportive şi culturale etc. De asemenea, beneficiari ai lucrărilor de reabilitare vor fi şi familiile copiilor cu dizabilităţi care vor beneficia de recuperare în cadrul centrului, precum şi cei care lucrează în cadrul centrului.

Perioada de implementare a proiectului este de 59 de luni, lucrările având ca dată de finalizare 30 aprilie 2022.

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata