Walmart dă în judecată guvernul federal pentru un caz de opiacee

Walmart Inc a declarat joi că a intentat un proces împotriva guvernului federal, căutând claritate cu privire la rolurile și responsabilitățile legale ale farmaciștilor și farmaciilor în completarea rețetelor de opioide.

Walmart a declarat că anumiți oficiali din cadrul Departamentului de Justiție din SUA amenință că vor da în judecată gigantul cu amănuntul, susținând că farmaciștii ar fi trebuit să refuze să completeze rețete de opioide valabile altfel.

„Aducem acest proces deoarece nu există nicio lege federală care să impună farmaciștilor să intervină în relația medic-pacient cu gradul pe care DOJ îl solicită”, a declarat Walmart, care conduce unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din țară, într-o declarație aici.

Walmart, în procesul împotriva DOJ și Administrației de aplicare a drogurilor (DEA), a declarat că autoritățile federale solicită sancțiuni civile legate de presupusul eșec de a depune rapoarte de ordine suspecte și a adăugat că această mișcare potențială ar fi „fără precedent”.

DOJ și DEA nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Miercuri, o instanță din Virginia de Vest a decis că Walmart trebuie să transmită informații despre investigațiile federale și de stat în practicile sale legate de opioide către spitalele care dau în judecată compania pentru că ar fi contribuit la epidemie.

Dependența de opiacee a afectat aproximativ 400.000 de vieți în Statele Unite din 1999 până în 2017, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Criticii din industrie au declarat că producătorii de opioide au ascuns consumatorilor riscurile de dependență și abuz de utilizare prelungită

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata