WeWork vinde unitatea de control a Chinei; spune că unitatea a primit finanțare de 200 de milioane de dolari

Compania WeWork din SUA, care a împărțit birourile, a declarat joi că va vinde controlul diviziei sale din China unuia dintre investitorii săi – firma de capital privat Trustbridge Partners – în timp ce se îndepărtează de o piață competitivă unde a suferit rate de ocupare scăzute.

Acordul descarcă efectiv unitatea chineză, care s-a confruntat cu probleme de strângere de fonduri de la o încercare eșuată de a deveni publică în 2019.

WeWork a declarat că va menține o participație minoritară și un „interes participativ” în WeWork China și că va primi o taxă anuală de la unitate pentru utilizarea mărcii WeWork.

Concomitent cu tranzacția, divizia a primit finanțare de 200 de milioane de dolari de la investitori existenți, a spus WeWork.

Michael Jiang de la Trustbridge Partners va ocupa funcția de director executiv interimar al WeWork China.

Trustbridge și investitorul de stat din Singapore Temasek Holdings (Private) Ltd au purtat discuții cu unitatea chineză a WeWork pentru creșterea mizei și preluarea dreptului de proprietate majoritară, a raportat Reuters în ianuarie.

WeWork a renunțat la oferta publică inițială în 2019, după ce investitorii s-au îngrijorat de pierderi, modelul de afaceri și guvernanța corporativă, ducând la demisia co-fondatorului și fostului director executiv Adam Neumann.

De atunci a suferit o schimbare semnificativă a managementului, dar rămâne înglobată în procese pe baza unei oferte de licitație de 3 miliarde de dolari către acționarii existenți.

Luna trecută, startup-ul din New York a declarat că aproape și-a înjumătățit rata de pierderi de numerar de la sfârșitul anului trecut și a obținut un angajament de 1,1 miliarde de dolari în noi finanțări de la SoftBank Group Corp.

Între timp, SoftBank a descărcat în mod constant active pentru a strânge bani după o cheltuială petrecută la sfârșitul deceniului trecut.

Luna aceasta, a declarat că va vinde proiectantul de cipuri Arm Ltd, cumpărat în 2016, gigantului de semiconductori Nvidia Corp pentru 40 de miliarde de dolari.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata