World Wide Web sărbătorește 30 de ani! Prima imagine de web a apărut în 1989

Astăzi este o zi specială pentru lumea internetului. Cei ce vor accesa motorul de căutare Google vor avea parte de o mică surpriză.

World Wide Web a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 30 ani. Este o zi specială în care cel mai nou doodle de la Google ne aduce aminte cu multă melancolie de aniversarea a 30 de ani a Web-ului la nivel global cu un logo foarte semnificativ și special.

Tim Berners-Lee, un fizician britanic, a fost cel care a propus la acea vreme, mai exact la data de 12 martie 1989 modelul descentralizat al managementului informației.

Acesta lucra la acel moment la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare din Geneva). S-a produs sarcina istorică în acea conjunctură și a fost creat World Wide Web, cu prescurtarea pe care toată lumea o cunoaște: www și fără de care oamenii nu ar mai putea trăi în ziua de azi.

World Wide Web. Această rețea a fost de fapt gândită și creată la început pentru asigurarea nevoilor de partajare automatizata de informatii între oamenii de știință și instituțiile de cercetare, dar după doi ani, această rețea a fost deschisă către publicul larg, la nivel global.

Prima pagină care a fost creată de către Tim Berners-Lee a fost în anul 1991, pe un computer numit NeXt. Se pare că pagina actuală este numai o copie păstrată de către CERN și adusă la actualitate deoarece proiectul WWW nu s-a oprit din evoluție.

Din nefericire, nu există o captură de ecran pentru a vedea pagina originală, însă există copii ale paginii ce ne ajută pentru a ne face o idee despre cum arăta internetul la debutul său.

„Hărţuirea din mediul digital, ştirile false, frenezia mulţimilor (…) ne întrebăm dacă nu cumva am creat un monstru care a scăpat astăzi de sub control”⁣, a declarat François Flückiger, potrivit știrileprotv.ro

François Flückiger este cel care a preluat conducerea departamentului de internet de la CERN după ce  Berners-Lee a plecat la Massachusetts Institute of Technology.

 

 

Sursa: ciao.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata