WP:Oficial SUA:Un activist de lobby a insistat pentru demiterea ambasadorului american din Ucraina

Un fost congresman republican devenit activist de lobby a depus eforturi pentru demiterea fostului ambasador american în Ucraina Marie Yovanovitch, a declarat un oficial SUA în cadrul anchetei Camerei Reprezentanţilor care ar putea duce la procedura destituirii preşedintelui Donald Trump.

Catherine Croft, care a făcut parte din Consiliul pentru Securitate Naţională în perioada iulie 2017-iulie 2018, a declarat în Camera Reprezentanţilor că au existat presiuni din partea activistului de lobby Robert Livingston.

„În timpul activităţii mele în Consiliul pentru Securitate Naţională, am primit numeroase apeluri din partea activistului de lobby Robert Livingston, care mi-a spus că ambasadorul Yovanovitch trebuia demisă. A caracterizat-o pe Marie Yovanovich ca fiind un vestigiu de pe vremea lui Obama şi că este asociată cu George Soros”, a declarat Catherine Croft, care acum este diplomat, conform cotidianului The Washington Post.

„Nu mi-a fost clar la acea vreme, nici acum la ordinul cui sau în interesul cui Livingston cerea revocarea ambasadorului Yovanovitch”, a spus Croft.

Preşedintele Donald Trump a demis-o pe Marie Yovanovitch din funcţia de ambasador al Ucrainei în luna mai.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata