Zeci de mii de IMM-uri şi PFA-uri vor fi afectate de majorarea cheltuielilor de întreţinere

Zeci de mii întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi persoane fizice autorizate (PFA) vor fi afectate de majorarea preconizată a se face în toamna acestui an la cheltuielile de întreţinere, a declarat, miercuri (23 iunie 2010), într-o conferinţă de presă vicepreşedintele social-democrat Constantin Niţă.

Potrivit acestuia, sunt zeci de mii de IMM-uri şi persoane fizice autorizate care îşi desfăşoară autoritatea în apartamente şi care folosesc sistemul centralizat de încălzire şi apă caldă, toate creşterile de preţuri ducând la creşterea preţurilor la servicii oferite de aceste întreprinderi.

Constantin Niţă a mai arătat că prin creşterea preţurilor la serviciile oferite de IMM-uri şi de persoane fizice autorizate va creşte şi inflaţia. În opinia social-democratului, prin majorarea cheltuielilor de întreţinere din toamna acestui an se vor transfera datoriile pe care CET-urile le au către stat la cetăţeni. Astfel, cetăţenii vor deveni datori către stat pentru că nu vor putea achita facturile la încălzire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata