Zegrean: Mă las de fumat în spaţiile publice când intră în vigoare legea

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, spune că va renunţa să fumeze în spaţii publice dacă legea fumatului va intra în vigoare.

Jurnaliştii l-au întrebat pe Zegrean dacă a venit cu ţigările la el la şedinţa de miercuri a CCR şi ce va face cu ele la finalul zilei, având în vedere că judecătorii constituţionali discută sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spaţiile publice închise.

„Da, am (ţigările — n.r.). Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spaţiile publice când intră în vigoare legea. De fapt, nu cred că m-aţi văzut fumând undeva prin spaţii publice”, a precizat preşedintele CCR.

Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spaţiu public închis, Zegrean a replicat: „Eh, cum să fie?!”.

El a spus că „dreptul de a fuma nu e trecut în Constituţie”, făcând referire apoi la comparaţia dintre fumătorii aflaţi în detenţie şi cei în libertate.

„Sunt în aceeaşi categorie? Se pune problema de destinaţie (termen menţionat în lege — n.r.) când oamenii sunt în aceeaşi categorie. Sunt în aceeaşi situaţie cei liberi şi cei aflaţi după gratii?”, a arătat Zegrean.

De asemenea, întrebat câţi judecători de la CCR fumează, el a răspuns: „Știu că doi fumează, dar eu ştiu ce fac în particular?!”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata