Zgonea: Comisia Nana şi-a încetat activitatea, mai departe e treaba Parchetului General

Comisia de anchetă Nana și-a încetat activitatea ca urmare a demarării unei acțiuni judiciare, conducerea Parlamentului urmând să transmită Parchetului General draftul de raport al Comisiei, a declarat marți, la finalul ședinței Birourilor Permanente ale Legislativului, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Avem răspunsul Comisiei juridice comune. (…) Este clar ce se întâmplă în acest moment — odată deschisă o acțiune judiciară, comisia specială se suspendă de drept, iar eu, împreună cu președintele Senatului, suntem obligați să transmitem organelor judiciare informarea că toate documentele și draftul de raport care se află la comisia specială sunt oricând la dispoziția Parchetului General, dacă acesta va solicita. Noi le vom trimite o scrisoare și o copie a draftului raportului final, fiindcă un raport corect este cel votat de către plen”, a precizat Zgonea.

Acesta a subliniat că draftul raportului comisiei nu va fi făcut public și că, până la acest moment, Comisiei Nana nu i-au fost solicitate documentele amintite.

„Comisia și-a închis activitatea, noi scriem Parchetului General. De aici încolo nu mai este treaba noastră, ci a Parchetului General. Nu pot să spun eu ce mandat va avea procurorul de caz în această chestiune”, a spus Zgonea.

Conducerea Camerei Deputaților și a Senatului a transmis, săptămâna trecută, Comisiilor juridice reunite scrisoarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, pentru a fi emis un punct de vedere cu privire la situația juridică a Comisiei de anchetă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata