Zgonea: E inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, duminică, 7 februarie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul şi a anunţat că a semnat o petiţie lansată de cetăţeni prin care aceştia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de PNL.

„E inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilităţi, la mila PNL-iştilor, care vor ca pacienţii bolnavi de cancer să îşi plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenţie. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua iniţiativă. Unii cetăţeni au lansat o petiţie prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o şi vă îndemn să o faceţi şi voi”, a scris Zgonea.

Petiţia pe care a semnat-o preşedintele Camerei Deputaţilor a fost lansată pe internet şi poartă numele „Parlamentari, respingeţi legea Alinei Gorghiu”, iar în ea se face apel la partidele parlamentare să respingă proiectul de lege iniţiat de Gorghiu care prevede ca cei care nu au participat la programele de prevenţie şi în timp au făcut o boală gravă, cum ar fi cancerul, să plătească parţial sau în totalitate cheltuielile cu tratamentul.

Într-o postare anterioară pe Facebook, Valeriu Zgonea a scris că PNL a iniţiat un proiect de lege care poate obliga pacienţii de cancer să îşi plătească tratamentul dacă nu participă la programe de prevenţie.

„Asta înseamnă că un bătrân aflat în vârf de munte, pentru care mersul la medic reprezintă o adevărată aventură, în cazul în care are cancer, trebuie să îşi plătească tratamentul. Pentru că nu a ajuns să îşi facă controalele de prevenţie. Și pentru că PNL se gândeşte doar la cei bogaţi, nu şi la omul de rând, care poate nu îşi permite să plătească medicamentele. Cu aceşti oameni ce facem? Îi lăsăm să moară în chinuri pentru că nu au ajuns la controalele de prevenţie? Oricum, vă spun din proprie experienţă, mama mea şi-a făcut analizele din 6 în 6 luni, dar cancerul a fost descoperit doar când era deja prea târziu ca să poată fi salvată„, a menţionat Zgonea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata