Ziua Îndrăgostiţilor scoate din buzunarele românilor cel puţin 500 de lei

De la dulciuri, la îmbrăcăminte, bijuterii, excursii în afara graniţelor, momente de relaxare la cele mai în vogă SPA-uri sau şedinţe foto speciale, românii s-au obişnuit să ofere persoanelor iubite, de Ziua Îndrăgostiţilor, cadouri în funcţie de bugetul pe care şi-l permit.

„Bugetul pentru Valentine’s Day se încadrează între 500 de lei şi 2.500 de lei, în funcţie de destinaţia aleasă. În România, sunt căutate staţiunile montane – Sinaia, Predeal Poiana Braşov – şi unităţile de cazare care oferă şi servicii de spa. Am avut câteva oferte speciale şi pentru extern – Balul Johann Strauss de la Viena, minivacanţe la Veneţia, Paris, Roma, Barcelona, Praga. Istanbul şi Mamaia sunt încă două destinaţii pregătite special pentru Valentine’s Day. Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt preferate de cuplurile care rămân în România’, a precizat, pentru AGERPRES, directorul general al Bibi Touring Touroperator, Adrian Voican.

Cuplurile care vor opta pentru Balul de la Viena vor plăti 285 de euro/persoană. Pentru Paris, patru nopţi de cazare cu mic dejun, transport avion, costă 470 de euro/persoană, iar pentru Veneţia – 340 de euro/persoană.

Cei care vor alege Istanbulul vor plăti pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi transport avion 249 de euro/persoană.

Pentru cei care aleg litoralul românesc, la Mamaia, la un hotel de patru stele, un pachet de trei nopţi cu mic dejun plus masaj de relaxare şi cină romantică ajunge la 373 de lei/persoană.

Cuplurile care doresc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor pe pârtie pot alege Poiana Braşov, unde un pachet la un hotel de patru stele, cu două nopţi cazare, cu mic dejun, plus cina romantică, va duce la un preţ de 303 lei/persoană, iar la Predeal, la un hotel de trei stele, un sejur de două nopţi de cazare cu mic dejun costă 192 de lei/persoană.

„Încă de acum 2 – 3 ani, românii au început să îşi formeze un obicei în ceea ce priveşte oferirea în dar a pachetelor turistice de Valentine’s Day, numărul acestora fiind în creştere continuă, de la an la an. Anul acesta sperăm într-o creştere a numărului de cereri, mai ales datorită numeroaselor oferte speciale valabile de Valentine’s Day, ce includ şi servicii speciale ca, de exemplu, o cină romantică, o sticlă de vin sau de şampanie oferită, şedinţe de masaj, acces gratuit la piscină, saună şi jacuzzi. Ţinând cont de durata redusă a sejururilor de Valentine’s Day şi de perioadă, valoarea medie alocată pentru aceste excursii este de destul de redusă, oscilând între 100 şi 250 de euro/persoană, în funcţie de destinaţia aleasă şi serviciile incluse în pachet’, a afirmat Marilena Chircu, director de agenţie la Europa Travel.

Cele mai solicitate destinaţii pentru vacanţele de Valentine’s Day sunt, la Europa Travel, cele din România, mai exact staţiunile situate pe Valea Prahovei şi, de asemenea, Bulgaria.

De exemplu, un sejur de două nopţi cu cazare în pensiune de patru stele la Bran, cu mic dejun inclus, cu cină romantică, la care se adaugă muzică live, foc de tabără şi atmosferă de petrecere, poate fi cumpărat la un preţ de 265 de lei/persoană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata