Zodia Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

0

Zodia Capricorn, din zodiacul clasic european, reprezintă a 10-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 decembrie și încheindu-se pe 20 ianuarie.

Zodia Capricorn este o zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn. În mitologia romană, Saturn reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Simboliza disciplina, responsabilitatea, eficiența. Ca semn de pământ, nativul din Capricorn este profund legat de acesta și nu întâmplător se spune despre el că este cu picioarele pe pământ, la propriu și la figurat. În cadrul zodiacului, semnul Capricornului este opus Racului, care își canalizează toată atenția asupra familiei, în timp ce Capricornul este preocupat mai mult de statutul social.

Piatra mistică — onixul
Ziua norocoasă — sâmbăta
Numerele norocoase — 1 și 3
Culori norocoase — gri închis

Nativul din Capricorn dispune de așa-numitul ”sânge rece”, având capacitatea de a-și păstra cumpătul atunci când toți cei din jur și-l pierd. Aparent rezervat și rece, cel născut în Capricorn este pasionat de tot ceea ce îl înconjoară. Pe el îl interesează totul: să cucerească inimi, să facă o carieră strălucită, să aibă un partener de încredere, să educe copiii în spiritul rigorii și al logicii implacabile. Acest nativ trăiește în permanență la limita puterilor sale și niciodată nu cere ajutor.

Omul Capricorn este animat de un puternic simț al moralității și rigurozității, acestea fiind două dintre calitățile, pe care își bazează preceptele despre lume și viață. Respectă ierarhiile sociale și cere și celorlalți respectarea cu sfințenie a acestora. Știe cu exactitate locul, pe care trebuie să îl ocupe în societate. Faptul că un alt subiect, mai puțin dotat decât el, ocupă locul pe care el consideră că îl merită de drept îl mâhnește profund. Știe să acorde respectul cuvenit, dar relațiile sale au un anume subiectivism, ele fiind fie de supunere necondiționată, fie de inflexibilitate. Standardele sale de viață sunt contradictorii: predominante în ceea ce privește viața materială și insignifiante în domeniul sentimental.

Bărbatul Capricorn este de fel retras, parcă înconjurat de un zid pe care și l-a construit singur. Este timid, dar puternic și dur, de o tenacitate deosebită. Destul de rezervat în manifestările sale sentimentale, nu e nici pe departe un romantic, dar are un fond sufletesc sensibil și este însetat de liniște, respect și armonie. Este un bărbat tradiționalist, fidel, de … cursă lungă. Copiii săi primesc cea mai bună educație, în spiritul principiilor de viață la care năzuiește neîncetat, și au asigurat tot ce le trebuie pentru un trai decent. În variante negative, bărbatul Capricorn devine cu timpul irascibil, încăpățânat și intolerabil. Deseori se risipește într-o serie de acțiuni inutile și este greu de comunicat cu el.

Femeia Capricorn este sobră, rezervată. Pe primul loc, în preocupările sale, sunt profesia și poziția socială. Problemele sentimentale sunt subordonate celor dintâi, femeia Capricorn neluând în seamă bărbații lipsiți de ambiție și care nu tind spre o situație materială foarte bună, eventual către un prestigiu deosebit. Este o fire veșnic neliniștită. Ajutorul ei este întotdeauna binevenit, căci cel mai adesea este calificat și bine intenționat. Își crește copiii cu multă dragoste și grijă, încercând să le inoculeze puțin din tenacitatea care o caracterizează.

Copiii născuți în zodia Capricorn sunt inteligenți, au o fire bună și miloasă, motiv pentru care se solidarizează repede cu cei defavorizați într-un sens sau altul, încercând să-i ajute în mod eficient. Le place natura și preferă jocurile în aer liber. Într-un grup, au tendința de a lua comanda și chiar de a exercita o anumită autoritate asupra celorlalți copii. Dacă nu se simt în largul lor, ceea ce se întâmplă adesea, sunt timizi și retrași, interiorizându-se puternic. Vor reuși să se descurce singuri în viață de la o vârstă precoce. Știu să își asume responsabilități și să își poarte singuri de grijă. Armele redutabile ale copiilor născuți în Capricorn sunt excelentul simț de organizare, stăpânirea de sine și dorința de autodisciplină. Nu în ultimul rând, vor fi purtați spre succes de tenacitatea pe care o dovedesc în orice împrejurare.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) — Taur, Fecioara
Bună (80%) — Pești, Scorpion
Delicată, riscantă (60%) — Berbec, Balanța
Dificilă, dar interesantă (50%) — Rac
Nerecomandabil (10%) — Vărsător, Săgetător

Personalități de pe mapamond născute în zodia Capricorn: Johannes Kepler, Ioana d’Arc, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Mihai Eminescu, Henri Matisse, Anne Bronte, Ava Gardner, Joan Baez, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Janis Joplin, Adriano Celentano, Kevin Costner, Michael Schumacher.

Personalități din România născute în zodia Capricorn: Horia Deleanu, Matei Alexandru, Mihai Stoian, Rodica Negrea, Doina Melinte, Nicolae Kirculescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Vasile Crăiță Mândră, Sanda Ladoși, Nicolae Linca. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News